diumenge, 1 de juliol de 2012

Allioli

Una de les salses més típiques que pot haver-hi, utilitzada a l'estiu i a l'hivern, a la primavera i a la tardor. Crec que agrada a tothom, o gairebé. Sempre hi ha aquella persona que no suporta el picant, llavors.. més per mi!!!!

L'allioli s'ha fet tota la vida, recordo que quan era petita el feia el meu pare, es posava el morter entre les cuixes i amb paciència anava tirant l'oli i anava fent girar la mà de morter. Amb molta paciència.

El temps evoluciona i també evoluciona la imaginació de la gent, facilitant-nos el fet que poguem menjar més sovint aquest allioli tan bo.

Així que fa uns anys vam adquirir aquest estri, crec que el més amortitzat de tots els estris que puguin haver entrat a casa: la babyoli! (en plan Vanessa de "El joc del segle" que van fer a TV3 fa anys i panys, us en recordeu???)

La babyoli!!!!!!!!!!! Model patentat, diria que inventat per un català, com ha de ser!Anem a veure-ho més detingudament... Posem els alls palats dins del morter

 

Els piquem ben picats i matxucats amb la mà de morter


I mica en mica, l'oli va caient i la mà de morter va girant soleta


E gira e gira, el mondo giraaaaaa


I de tant girar, es lliga tot i en surt l'allioliUn invent bàsic i necessari, que ens fa la vida molt més còmode i sana, perquè l'allioli és sa! No cal abusar-ne, però sa n'és. L'all és estupendu pel cos, té unes propietats que no te les acabes, així que... bon profit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 comentaris:

  1. Quin invent! no el coneixia, però l'hauré de posar a la llista dels reis (pica més que l'allioli jajajaja)

    ResponElimina
  2. sí que pica, sí... i només fa això!!!

    ResponElimina