diumenge, 15 de juliol de 2012

Empedrat

Cada empedrat té la seva versió, n'hi ha una  a cada casa. Inclús dues!!!

Com a norma bàsica, l'empedrat porta mongetes blanques i bacallà, i a partir d'aquí els ingredients que acompanyen van una mica a gust de cadascú. Pots posar-hi tomàquet, cogombre, pebrot, ceba, anxoves, olives arbequines, olives negres, ou dur... Ja veieu, hi ha mil i una versions de fer-lo. De fet, no deixa de ser una amanida, on tot pot ser-hi benvingut.



Nutricionalment, un plat complet, de debò. El llegum li dóna la proteïna i li fa l'aportació d'hidrats de carboni i fibra, i les verdures, la vitamina

Jo, seguint una mica la tònica de receptes sense ingredients d'origen animal l'he fet amb el següent:


- mongetes de Santa Pau
- tomàquet
- pebrot verd
- pebrot vermell
- ceba tendra
- olivada
- oli
- vinagre de Mòdena


Pelem i tallem el tomàquet a dauets


Piquem els dos pebrots


Piquem també la ceba


Olivada picant de la Terra Alta (ja sabeu que, a la cuina, m'agrada tot allò picant...)


I emplatem tot. Jo ho he fet amb un cilindre d'acer inoxidable, però se m'ha desmuntat l'invent i se m'han barrejat tots els ingredients. L'odre com ho he col·locat és el següent: primer el tomàquet, després les mongetes, encavat els pebrots i la ceba barrejats i ho amanim. L'olivada, l'he posada a un costat, però podeu afegir-la per damunt, al vostre gust.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada