dissabte, 14 de juliol de 2012

Hummus

Us agraden els cigrons però a l'estiu us costa de menjar-ne? Doncs avui us proposo una alternativa ràpida i senzilla, que us servirà d'entrant o acompanyant: l'hummus.

L'hummus es tracta d'una mena de patè de cigrons, que us el podeu menjar acompanyat de torrades, crackers o bé de crudités (palets de pastanaga, cogombre, pebrot...).

L'hummus és un plat molt complert, donada la combinació entre els cigrons i el tahini, ja que crea una proteïna molt important per al cos. D'altra banda, és un plat complert amb vitamines, minerals, fibra i els cigrons fan una aportació de calci i ferro i els tahini fa l'aportació d'àcids grassos insaturats i és, per se, un antioxidant natural. 

U sia... sa, sa, saníssim!
Els ingredients necessaris per a l'hummus són els següents, tot i que jo ho he mesurat tot a ull i no puc indicar-vos ben bé les quantitats:

- cigrons
- tahini 
- suc de llimona (dues cullerades)
- all
- aigua (una o dues cullerades, en funció de l'espessor desitjada)
- comí en pols (jo no en tenia i hi he posat pebre negre)


Posem els ingredients dins del got de la batedora de braç (minipimer) i en fem una pasta. Aquesta cosa marró de la foto de sota és el tahini, que es tracta de pasta de sèsam, en el meu cas, torrat i ecològic.


Quan tenim la pasta, mirem si és al nostre gust d'espessa, i sempre hi podem afegir una cullerada més d'aigua. Jo no hi poso sal, però també és un bon moment per provar-ho i posar-hi un pessic de sal i tornar a batre.


A l'hora d'emplatar-ho, he posat pebre vermell dolç i oli pel damunt, i cap a la taula!!!!!


I per acompanyar, jo ho he fet amb uns crackers de la casa Schär,  sense gluten i sense lactosa.

3 comentaris:

  1. Nyammmm, m'encanta l'hummus i precisament fa molts dies que no en faig... M'ho has fet recordar. Petonets, Mònica.

    ResponElimina
  2. doncs ja ho saps... a menjar-ne!!!!

    ResponElimina
  3. Vaig fer el teu hummus, espectacularrrrr! L'he penjat al meu blog, jeje... que bó està, es el primer cop que el faig jo mateixa :-)

    ResponElimina