diumenge, 15 de juliol de 2012

Xips de poma

Com a la majoria d'humans, m'agrada picar entre hores, però a causa del meu estómac delicat no puc menjar moltes de les coses que em venen de gust, així que he de donar-li voltes a quines novetats puc incorporar a la meva dieta.

Ara a l'estiu mengem molta fruita, però a vegades ens cansem de menjar sempre el mateix i de la mateixa manera, així que he posat fil a l'agulla i us deixo les imatges dels meus nous snacks.  Uns xips de poma que quasi no porten greixos i no tenen conservants ni colorants.


Els ingredients són simples:
- 2 pomes
- una cullerada de sucre
- una culleradeta de canyella en pols

Hem de precalentar el forn a 110ºC mentre anem preparant els xips de poma...

El material que us serà molt útil per fer que totes les llenques de poma siguin del mateix gruix és la mandolina.

Jo he escollit una poma de la varietat Granny Smith perquè m'agrada el seu gust àcid i té una polpa forta. Les pomes dolces i farinoses no m'agraden, però això no vol dir que no es pugui fer amb algun altre tipus de poma, com la Fuji, la Gala o la Golden. 


Jo he fet llenques d'un gruix de tres milímetres i les he posat damunt d'una safata de forn amb paper vegetal, perquè no s'enganxin, però no he posat ni cap tipus d'oli perquè no s'enganxin. Al perdre la humitat que tenen, es desenganxen del paper amb molta facilitat. 


El sucre i la canella els barregem en un bol i n'anem escampant per damunt dels talls de poma, sent generosos...


Ho posem al forn durant una hora, fins que vagin perdent la seva humitat, i passat aquest temps, girem els talls i ho deixem una hora més. Quan ho treiem del forn, el resultat és que les pomes han perdut la seva humitat i s'han arrugat una micarrona.

Han de quedar durs, però tampoc cal que facin crec crec com les patates de bossa. Almenys, a mi no m'han quedat que facin crec crec ni crunx crunx. Alguna altra onomatopeia que pugui utilitzar???


Particularment, la propera vegada posaré menys sucre (o sense), perquè al perdre l'aigua, el sucre de la poma es potencia en gust.

2 comentaris:

  1. M'agrada mooolt la poma però si les fico 2 hores al forn em sortirà per un ull de la car!!! jajjaja. Llàstima. Per cert a casa som addictes a la canyella je je

    ResponElimina
    Respostes
    1. La gràcia seria tenir una deshidratadora... Tot arribarà!!!

      Elimina