dilluns, 20 d’agost de 2012

Crackànies, un plaer català per als sentits

A Vilafranca, de tota la vida, hem menjat catànies. Però tot en aquesta vida evoluciona, i les catànies, també. 

En Xavi Casanella és un emprenedor vilafranquí que un dia va decidir tirar-se a la piscina i iniciar un nou projecte, un projecte anomenat Casanella Xocolaters, un projecte jove, amb color, amb il.lusió, amb imaginació i amb gust, sobre tot, gust. I gustos és el que diferencia aquest petit plaer, doncs cadascuna d'elles té un sabor diferent, especial: melós, àcid, dolç, empalagós, amarg... 

En els seus inicis, ja fa uns deu any, més o menys, hi havia crackànies de mango i canyella, crackànies de fruita de la passió a l'aroma d'espígol, bombons d'orujo (els trobem a faltar, eren tan deliciosos...), i un petit etcètera que no recordo. 

El temps passa i les empreses adapten el producte al consumidor, al que aquest els reclama. Des de ja fa molt temps els catalans demanem la independència per Catalunya, no volem dependre més (si és que nosaltres sóm els que en depenem) d'aquest país del costat anomenat Espanya. 


I amb aquesta idea va sorgir el dau independent, un dau que el seu contingut és de 50 grams (unes 9 crackànies) tradicionals amb alguna que altra diferència. Aquestes diferències són, en primer lloc, que el cacau que envolta la crackània és un punt més amarg que el de la crackània tradicional, com diu en Xavi, més potent.La segona diferència és que després del praliné té un recobriment de cobertura molt fina de xocolata negra.

I tot això sense gluten! Porta lactosa, així que els intolerants a aquesta proteïna haurem de continuar prenent Nutira.

 

La venda d'aquest petit plaer serà el proper 5 de setembre, just després de la Festa Major de Vilafranca i just abans de la Diada, on tots en podrem gaudir, assaborir i cridar que volem ser un país lliure. Ho podrem dir més alt, però no més clar. 

1 comentari: