dissabte, 18 d’agost de 2012

Curry de síndria

Continuem amb la calor, i diuen que a l'estiu (no sé si serà cert o no) s'han de menjar coses calentes, per evitar cops de calor, i en els països calorosos mengen coses picants, per evitar mals d'estómac, infeccions... És per això, per la suma dels dos factors, que vam menjar un curry de síndria.

A més, en la medicina xinesa es diu que el picant ajuda a depurar el fetge, i a través del fetge es generen emocions, com la ràbia, la frustració i l'estrès.Per tant... millor tenir-lo depurat, oi?

La síndria és fruita d'estiu i el picant ajuda amb la resta del que he explicat abans.

Per fer aquest curry necessitem els següents ingredients:

- síndria
- bitxo picant en pols
- cilantre en pols
- cúrcuma en pols
- comí
- oli
- suc de llimona


La síndria la tallem a trossos i n'omplim una tassa. Aquesta quantitat la triturem per obtenir-ne el suc. Hi barregem una culleradeta i mitja de bitxo en pols, una micarrona de cúrcuma, mitja culleradeta de cilantre en pols i un xic de sal.



Posem oli en una paella fonda (una olleta o un wok si no disposeu de paella fonda) a escalfar i quan estigui calent posem 3 granets de comí durant 20 segons, i passat aquest mini-temps hi posem la barreja anterior (el suc de la síndria i les espècies). Ho deixem una estona fent xup xup fins que es redueixi una mica i llavors afegim el suc d'una llimona.

I llavors afegim els trossos de síndria que hem fet al principi, ho deixem coure uns 3 o 4 minuts, tot remenant, per tal que agafi el gust i aroma de les espècies.

El resultat és una fruita sucosa que pica el tros de la gola quan te l'empasses, però que un cop dins ja no deixa residus de picantor.

Diferent, molt diferent, a quan mengem qualsevol altre fruita.

Us atreviu????

1 comentari:

  1. Molt bo aquest curry, però millor si hi poseu una miqueta més de comí, mitja culleradeta, i sobretot no us passeu dels 20 segons. En les espècies és molt important respectar els temps que s'indiquen perquè canvien el gust ràpidament.

    ResponElimina