dimecres, 19 de setembre de 2012

Amanida grega

Mentre era a terres gregues cada dia menjava, o bé a dinar o bé a sopar, amanida grega. I vaig pensar que seria una bona idea fer-la a casa, perquè porta ingredients mediterranis, assequibles i fàcils de trobar a qualsevol botiga de verdures.

Bé... no tots els ingredients els trobem aquí. Les olives de kalamata i l'oli de kalamata que he posat són grecs, comprats a Grècia.

Les olives estan envasades al buit, el que va fer que em decidís a comprar-ne. I l'oli en llauna, comprat a l'aeroport. Però de Kalamata, que no és bo, no. Tampoc és boníssim. És el que ve després!!!!!Per fe aquesta amanideta necessitarem:

- tomàquets de branca madurs però que siguin fortets
- cogombres
- ceba tendra
- pebrot vermell
- olives de kalamata
- oli de kalamata
- orenga
- feta (si en podeu menjar)En un plat fondo o en una safata fonda poseu primer els tomàquets tallats a quadrets no gaire petits, després peleu i talleu a dauets els cogombres, unes rodanxes de ceba i unes rodanxes de pebrot.

Al damunt hi posem el formatge feta i hi espolsem orenga, tan pel formatge com per l'amanida. Afegim les olives pel voltant i ho amanim amb l'oli de kalamata. Només oli, sense vinagre.

No s'hi posa sal. Jo diria que els grecs no n'hi posen, però com que jo estic acostumada a menjar sense sal, no em ve d'aquí.

A sota us deixo una imatge de com van venir les olives, al buit, i a llauna d'oli.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada