dissabte, 22 de setembre de 2012

Cafè frappé

Dissabte, encara fa calor i ja ha començat la tardor. El sol és estupendu i fem reminiscència dels dies viscuts a terres gregues. Entenguem reminiscència com a record, tot fent menció que era a Grècia, terra de Plató...

La beguda nacional al territori grec és el cafè frappé, coneguda per a tothom com a frappé. Un invent que es remunta al 1957, on un senyor grec necessitava prendre la seva dosi de cafè i, en principi, no podia fer-se'l per no disposar d'aigua calenta on desfer el cafè instantani. I què va fer? Va agafar una mena de baticao (recordem que és aquella mena de coctelera que donaven anys enrere amb el cola cao a l'estiu, per desfer-lo amb llet freda) i va posar-hi cafè, aigua i... shake, shake!!!!!

De tant de remenar li va sortir un cafè amb espuma. I d'allà a beguda nacional.
Per fer-lo necessitem:

- un got alt i una cullereta
- cafè soluble
- sucre
- aigua freda
- una remenadora elèctrica (no sé ben bé com es diu aquest estri, si algú ho sap que m'ho digui)
- glaçons

I per barrejar-ho, les passes a seguir són:

1. en el got posar-hi un sobret de cafè (és que els gasto de sobrets), una cullerada de sucre i aigua, i ho remenem bé amb la cullereta de les de tota la vida


2. i llavors és quan entra en joc la remenadora... :-) la fem anar amunt i avall, amunt i avall i que faci mooooooooooolta espuma. bbbbbbbrrrrrrrrrrrrrbbbbbbbbbbbbbrrrrrrrrrrrbbbbbbbbrrrrrrrrr


3. per finalitzar-ho, posem un  rajolinet d'aigua i, opcional, un xurritu de llet. Una canyeta per poder-se'l beure amb certa dignitat i a disfrutar-lo!

1 comentari: