dilluns, 24 de setembre de 2012

Crema de carbassa, pastanaga i gingebre

Prevenir és millor que curar, això ho sabem tots. No tots ho fem, però ho coneixem...

Quan es té gastritis atròfica, una s'ha d'alimentar molt bé, poca quantitat i sovint, i en èpoques de canvi de temps (tardor i primavera) som molt més sensibles i estem més exposats a patir. L'estómac, ja ho deien els xinesos, és el segon cervell del cos.

Per avui proposo una crema de carbassa, pastanaga i gingebre, i serà el gingebre qui m'aporti els grans beneficis a l'organisme.


La carbassa té un 90% d'aigua, pel que és molt lleugera, té molta fibra i ens porta vitamina A. A banda, és diurètica, depuradora, anticancerígena i millora el sistema digestiu en general.


La pastanaga té betacarotè, que es transforma en vitamina A. I també té una quantitat important d'hidrats de carboni, per això en molts règims en demanen un consum moderat.

I el gingebre... la meva medicina natural per execl·lència! Aquesta arrel té un gust entre picant i de llimona., un xic dolç. El gingebre, a nivell d'aparell digestiu, m'ha anat força bé en el darrer any. Control·la les gastritis, pot arribar a elimina l'Helicobacter Pylori (que també l'he patit), ajuda a les digestions i estimula al pàncrees perquè envii a l'estómac totes les hormones necessàries per a la realització de l'absorció dels aliments.

Per arrodonir-hi, el gingebre té un efecte calorífic en el cos, manté la temperatura corporal interna calenta. Us ha passat alguna vegada que us toqueu la cama i està calenta i us toqueu l'estómac i està fred? Doncs això és per la temperatura interna, i s'ha de regularitzar per mantenir-la a to. El gingebre us hi pot ajudar, però sense abusar-ne.


Per fer la crema necessitem:

- 1 carbassa petita
- un manat de pastanagues
- dues rodanxes de gingebre d'un dit de gruix
- pebre negre
- opcional: carbassó (n'he posat perquè en tenia un d'encetat)
- NO utilitzo sal
- NO utilitzo oli ni mantega ni margarina ni cap altre greix


Ho tallem tot a dauets o rodanxes (el carbassó el vaig pelar perquè no m'agrada el color verd de la pell en aquesta crema). Les pastanagues no les he pelades, les he raspatllat bé i les he afegit amb la seva pell.


Ho afegim tot a l'aigua bullint i una miqueta de pebre.


Un cop cuit, en treiem el gingebre i ho posem tot a la batidora i fem que quedi ben fineta la crema.


I emplatem calent. O posem en un bol. O allà on us vagi millor.

Podeu decorar-ho amb una miqueta de romaní.

Quan ho proveu, veureu que té un gust picantó, però sense exagerar, i que tot el cos se us escalfa. Ideal per a l'hora de sopar, dormireu plàcidament...

1 comentari:

  1. Quin munt d'informació útil que ens dónes am el post, tindré en compte tot el que has dit i afegiré més gingebre a la dieta
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina