dimecres, 26 de setembre de 2012

Crema de poma i canyella

Ja fa dies que no feia cap postre, així que avui he decidit de fer una crema de poma i canyella, i com que ja s'ha girat més fresca i tenim el temps que ens indica que som a la tardor, ja ve de gust começar a menjar espècies.

Només necessitem un túrmix i un got, a part dels ingredients comestibles, és clar!
Per fer aquesta crema necessitem:

- una poma
- un grapadet de nous
- un grapadet de panses
- canyella al gust
- llavors de chía (opcional)
- cacau en pols 100%


I anem a embrutar-nos les mans!!!!

Primer de tot remullem les panses, que no quedin molt seques. Després pelem la poma, la tallem i la posem al got del túrmix. Hi afegim les nous i un polsim de canyella, al gust. I les panses, no ens les descuidem, que hi ha molta gent despistada....


Ho triturem tot, ben barrejat, fent que no quedi molt molt fi.  A mi, personalment, m'agrada trobar-hi trossets de poma.

Abans de posar-ho en un bol, opcionalment, podem posar-hi llavors de chía, que quan es mullen  o s'humitegen, com és el cas, es tornen gelatinoses, el que dóna una mica més de consistència a la crema.

Aquestes llavors són semblants a les de la rosella, amb uns beneficis antioxidants, energitzatnts i mooooolt nutritives.


Variants que podeu fer: pinya o pera enlloc de poma, dàtils enlloc de panses, avellana enlloc de nous... i així, anar variant. És recomanable no barrejar fruita dolça amb fruita àcida, com el cas de la pinya i les panses, ja que els estómacs sensibles poden notar certa cremor. Però... i el bo que està!!!!!

I al final, jo espolvorejo amb xocolata en pols (100% cacau) i/o canyella. Això ja va a gustos, oi? Però la xocolata li dóna aquella mena de toc tan deliciós.... A més, la xocolata queda bé amb tota la fruita, dolça o àcida, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada