dissabte, 29 de setembre de 2012

Espinacs amb panses i pinyons

La cuina catalana és àmplia, senzilla, amb elements de la terra, barrejant els ingredients però, com a bona cuina mediterrània, que cadascun dels ingredients mantingui el seu sabor.

I això és el que tenen els coneguts com espinacs a la catalana.

Jo utilitzo espinacs tendres, els congelats no m'agraden, però el que tenen els tendres és que costen molt de netejar, tenen molta sorra i s'hi ha de dedicar temps, però el gust senyors meus.... és tant diferent!!!!!

Apali, anem per feina!!!!
Per fer aquest plat necessitem:
- espinacs
- panses
- pinyons


Simple i senzill, oi? Jo no hi poso sal ni pebre, en aquest cas m'agrada trobar els gustos dels tres únics ingredients.

L'elaboració també és senzilleta, com quasi tot el que faig. Entre d'altres coses, perquè tampoc tinc gaire temps, com la majoria de gent d'avui dia.

Primer de tot tallem els espinacs a trossets i els posem en una paella que deixin anar l'aigua.
Un cop hagin deixat anar l'aigua, els reservem i en la mateixa paella hi tirem un rajolinet d'oli i hi afegim els pinyons, que es torrin una mica.
Un cop han agafat una mica de color, anant amb moooooooooolt de compte perquè es cremen desseguida, afegim les panses que prèviament les hem posat en remull una estoneta, que s'hidratin bé i agafin cos.
Finalment, després de un parell de meneos hi afegim els espinacs i que els sabors es barregin, però sense perdre l'essència de cadascun d'ells.
I ja només cal emplatar i gaudir.

Un plat senzillet, ràpid i amb pocs ingredients. Què més vols????

1 comentari:

  1. hola Marta! ara faré els espinacs a la catalana! gràcies per la feina!! m'ha cridat l'atenció el subtítol del blog i volia comentar-te que, pel que tinc entés, la B-12 no es d'origen animal sinó bacterià. Això es pot trobar en diverses webs on parlen nutricionistes, com La Vegan Society, Animanaturalis, Dime que comes, etc. Actualment si no fos perquè una gran part de la producció de b12 s'administrés als pinsos dels animals confinats, aquests tampoc en tindrien...es veu que l'higiene als camps amb els ditxosos pesticides, fungicides, i altres poruqeries han destruït aquests bacteris productors de b12 als nostres intestins.

    salut marta de part d'una altra marta!
    ah! amb la meva familia tenim un blog vegà, passat-hi!
    caldodecultivo.wordpress.com

    ResponElimina