dilluns, 17 de setembre de 2012

Formatges suïssos i lactosa

Tots aquells que hem estat diagnosticats d'intolerància a la lactosa i ens agrada el formatge, ho tenim fotut. Tal qual. Fotut és la paraula.

O no!

A partir d'ara tinc un coneixement més ampli de la quantitat de lactosa que tenen els formatges suïssos, i sembla ser que aquests tenen un percentatge mínim, quasi nul, d'aquest sucre. I el motiu pel qual no tenen lactosa és perquè durant les primeres 24 hores de de l'elaboració del formatge, la lactosa de la llet es transforma, majoritàriament, en àcid làctic, a causa de l'acció de les bactèries làctiques.

I, a més a més, al no contenir cap tipus de cereal en la seva elaboració, tampoc contenen gluten. Què més volem?

A Vilafranca en podeu trobar a la botiga Xerigots. Els que acostumem a trobar-hi són Appenzeller, Emmental, Gruyère, Raclette, Sbrinz, Tête de Moine i Tilsiter.

Aquesta informació és per aquells que som intolerants, no pas per als que són alèrgics. En aquest darrer cas, s'hauria d'aprofundir molt més en el tema, donat que és possible que aquests formatges continguin un percentatge del zero coma zero dos de lactosa, pel que per a un alèrgic seria un desastre.

En aquest cas, podeu fer-vos formatge d'anacard, que a més és vegà. Properament faré un post de com fer formatge d'anacard. Mentres, gaudiu dels formatges suïssos.

Bon appetit!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada