diumenge, 23 de setembre de 2012

Lassanya vegetal

Diumenge + convidats = panxa massa plena i digestió pesada.

Vull canviar aquesta màxima. El meu estómac no s'ho pot permetre (i no és bo per a la gent en general).

Intentaré fer alguna cosa lleugera, sense greixos, sense glutens, sense lactosa, sense ingredients d'origen animal.

Penso i penso fins que crec que ja ho he trobat: lassanya vegetal!!!!!! O el que en dirien en alguns altres llocs: milfulls de verdures. Em quedo amb la primera opció, m'agrada més.



Bé... anem al que hem d'anar, la recepta i el resultat!

Per fer aquesta lassanya necessitem els següents ingredients:

- patates
- tomàquets madurs
- carbassa
- carbassó
- espinacs
- alfabrega
- sal
- orenga
- NO necessitem oli ni d'oliva ni de girasol ni de sèsam ni cal altre greix, no li cal per aconseguir un resultat òptim


I ara anem als passos a seguir per aconseguir aquest resultat òptim...

1. escalfar el forn, per dalt i per baix, a 180º. Si teniu ventilador, millor que millor
2. escaldar tomàquets, amb una creu al cul, i refredar-los instantàniament per tal que no evolucioni el seu procés de cocció, per poder-los pelar millor i netejar els espinacs
3. triturar tomàquets amb fulles d'alfàbrega
4. pelar i filetejar a làmines les patates (amb mandolina, si se'n té)
5. tallar a làmines els tomàquets pelats, els carbassons i la carbassa (amb mandolina, si se'n té)

I el muntatge és el següent:

en una safata apte per anar al forn (jo he agafat una d'ovalada de tefló), posem capes segons el següent ordre:

- patata gruixuda i un xic de sal
- tomàquet gruixut
- barreja de tomàquet i alfàbrega
- carbassa i un xic de sal
- carbassó
- espinacs, en bundància, que no en faltin, que li donarà color
- tomàquet gruixut
- barreja de tomàquet i alfàbrega
- patates laminades ben fines
- orenga

Gràgicament, aquí en teniu la seqüència del muntatge:










Un cop finalitzat, ho tapem amb paper de barba i ho posem 30 minuts al forn.

Passats aquest temps, ho deixem trenta minuts més sense tapar.

Ho punxem amb un escuradents per si està cuit, ho deixem refredar una mica i ja podem emplatar. Jo ho he acompanyat amb una amanida i un vi blanc.

Aquest és un plat que requereix temps, però no té cap mena de complicació. Els productes són mediterranis, de temporada i, si no es troben, es poden substituir per d'altres.

PD: a mi el tomàquet m'ha fet molta aigua i he hagut de treure'n l'aigua un parell de vegades, així que la propera vegada el tomàquet intentaré tenir-lo un xic cuit o bé deshidratat

3 comentaris:

  1. mmmmmmmmmm quina pintaaa! pregunta: que es paper de barba??

    segur que la faig!

    ResponElimina
  2. Si la fas, compte amb l'aigua que deixa anar el tomàquet triturat!!!
    I en segon lloc, el paper de barba s'utilitza molt per tapar els ingredients amb la finalitat que no es cremin del damunt, com quan tapem la safata amb paper de plata. Però tinc entès que el paper de plata, amb l'escalfor, deixa anar toxines que no són gaire bones per als aliments, així que utilitzo paper de barba,

    ResponElimina
  3. Ho tindré en compte, tens unes receptes espectaculars!!!! Gràcies!

    ResponElimina