diumenge, 14 d’octubre de 2012

Bombons casolans

És dissabte i sé que diumenge tinc un dinaret familiar.

Tot és a punt, i jo que tinc ganes de fer alguna cosa... Penso, penso, penso i ja ho tinc! Una coseta senzilla, per a l'hora del cafè pot estar bé.

Tinc tots els ingredients, però em falten els motlles. Així que cap a Cal Sedasser de Vilafranca a buscar motlles per als bombons. En compro uns de la casa Kitchen Craft, de forma rodona, quadrada i de cor. També n'hi havia uns que eren en forma de porquet i de vaca, i de la Hello Kitty, però els he trobat massa agosarats.

És la primera vegada que faig bombons, aixi he anava un xic perduda en quan a quantitats, però m'han quedat prou bé, sí, sí. 




N'he fet de dos tipus:
- uns quadrats de xocolata negra, farcits de quicos o bé de maduixa deshidratada
- uns de rodons, amb una capa de xocolata blanca, praliné d'avellana i xocolata amb llet, que són els que agraden a la canalla. També n'hi havia uns que enlloc de tenir praliné tenien taronja confitada però... han volat! Literalment... han volat cap a la boca d'una nena de 7 anys!





Aquí teniu quan estava a mitges de fer els rodons, uns amb praliné d'avellana i altres amb taronja, dins del motllo abans de tapar-ho amb xocolata amb llet. I a sota, un cop finalitzats, oberts per la meitat de dalt a baix... Jo d'aquess no en menjo, tenen lactosa, així que me n'he estat, però la crítica ha estat la següent: la part blanca molt dolça i la part del praliné i xocolata mb llet deliciosa. La propera vegada potser prescindeixo de la xocolata blanca i faig només xocolata amb llet.


En quan als de xocolata negra, he fet dues opcions. La primera ha estat amb trosses de maduixes deshidratades que vaig comprar a Casa Gispert, al Born, que és on acostumo a comprar tots els fruits secs, ja siguin torrats o crus.


L'altra opció ha estat amb quicos. Arriscada, potser, però que ha triomfat! El contrast entre el dolç de la xocolata i el salat dels quicos és fantàstic. 


Finalment, la tercera i darrera imatge que tinc dels bombons de xocolata blanca i xocolata amb llet farcits de praliné d'avellana és aquesta. Massa xocolata blanca, potser.



La propera vegada ho faré millor i amb altres varietats... :-)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada