dissabte, 20 d’octubre de 2012

Brioix

El carinyo i l'estima els pots demostrar de moltes maneres, no només amb les paraules. La parla, la mirada i el tacte són fonamentals, però també es pot demostrar aquest carinyo fent l'esmorzar de diumenge de la teva germana, tot i que tu no en puguis menjar. I és que a ella li agrada molt aquest tipus de brioix, un xic torrat, amb margarina i melmelada de taronja i canyella.

I ara que ja fa més fresca i que ve més de gust menjar productes de tardor, li he fet aquests brioixos amb panses, prunes i orellanes d'albercoc.

Per fer-los necessitem un mesurador de tasses. Jo tinc el de la casa Joseph Joseph  i em va prou bé. Una tassa, mitja tassa, un terç de tassa, un quart de tassa i la cullerada de la mira del xarop per a la tos :-)


En quan als ingredients, necessitem el següent:

- 1 tassa de llet
- 1/3 de tassa d'oli (jo el poso d'oliva)
- 100 gr. de sucre
- llevat
- 2 ous
- 600 gr. de farina de força
- 1 culleradeta de sal
- fruis secs al gust, en aquest cas panses, prunes i orellanes d'albercoc

La preparació consisteix en les passes que detallo a continuació.

Primer de tot tallem a dauets els fruits secs.


En segon lloc, barregem la llet, l'oli i el sucre, ho remenem bé i ho escalfem un minut al microones.

Un cop tebi, hi afegim el llevat esmicolat, ho remen molt bé perquè es desfaci i hi afegim els dos ous batuts.


Després posem la fruita seca, acabem de barrejar-ho bé i posem aquesta barreja a la farina amb sal, que tenim a punt a l'amassadora.


L'amassadora fa la feina de barrejar la farina amb la part líquida que hem afegir al vol, i volta i gira, i gira i volta, barreja que barrejaràs, fins a obtenir una massa compacta que deixarem reposar tapada amb un drap de cotó durant una hora.

Després d'aquesta hora el llevat ha fet efecte i ha pujat la massa el doble o més. Mirem l'abans i el després....


Ara és quan aboquem la massa al marbre i en fem quatre parts. Jo n'he fet quatre parts, però si voleu brioixos individuals, millor que en feu vuit parts.


De cadascuna d'aquestes parts les dividim en dos trossos, un que sigui 1/3 de la massa i l'altre 2/3 de la massa, i en fem xurros, per fer-ne una trena.




Ho deixem reposar entre una i dues hores fins que dobli el seu volum.



Mentre creix, encenem el forn a 170º, i quan els brioixos hagin doblat el volum, els posarem al forn durant 20 minuts.

Deixeu-ho reposar fins que es refredi, i llavors ja us el podeu menjar. Amb un cafè, cafè amb llet, obert per la meitat amb melmelada, torrat, sense torrar... Això ja va a gust de cadascú.

Bon profit!!!!!!!!!!!

1 comentari: