dissabte, 6 d’octubre de 2012

Empanades romboidals de verdures

Les empanades de verdures fa molt temps que les faig, és un clàssic.

Fa anys les vaig començar a fer rodones i les puntes les aixafava amb una forquilleta. Després vaig descobrir unes maquinetes de plàstic al Lidl que era per posar la massa de l'empanada rodona, farcir-la i doblegar la maquineta per tancar-les. No sé si m'explico....

El fet és que m'han regalat una altra maquineta, un corró ideal per tapar aquest tipus d'empanades. I no són rodones, en aquest cas, que també m'ha facilitat molt la feina.

Anem a pams...



Primer de tot vaig començar ahir fent el farcit. En funció del que tingueu a casa podeu fer el farcit, en aquest cas, jo tenia:

- pebrots
- pastanagues
- carbassons
- xampinyons
- pèsols (no són verdures)
- tomàquet
- orenga
- pebre
- pasta de full

NO hi poso sal!!!! Acostumo a menjar quasi sense sal, i considero que si hi poso espècies ja m'hi donen prou gust i no és necessària la sal.

Aquests ingredients els pico ben petits i els vaig posant, en funció del temps de cocció, per ordre, en una cassola i que vagin perdent l'aigua. En aquest cas, vaig començar pel pebrot, seguit de la pastanaga, el carbassó i el xampinyó.

I en mig de la cocció poso l'orenga i el pebre.






 Un cop arribat aquí, hi poso un parell o tres de cullerades de tomàquet triturat natural, sense res més.
Ho remenem i ho deixem coure tot, fins que perdi tooooooooota l'aigua.

Jo, personalment, ho deixo reposar entre 12 i 24 hores, que es refredi i reposi, i passat aquest temps faig l'empanada, aquesta vegada amb pasta de full congelada, en aquest cas de La Sirena, que no té ingredients d'origen animal.

Agafo dues bases de la massa i les estiro, una la deixaré com està i l'altra hi passo el corró de rombos, que és la que em servirà de tapa de les empanades. 


Poso a la base muntanyes de verduretes i, al fons, podeu veure com queda la massa on hem passat el corró, a rombos!!!!


Tapem amb la massa de rombos i enfornem a 200º durant un quart d'hora. 



Podeu variar els ingredients que hi poseu, podeu fer-ho amb un farci dolç, com podria ser una compota de poma i/o pera, cabell d'àngel, altres tipus de verdures, escalibada, albergínia.... La imaginació al poder!!!!

1 comentari:

  1. Sempre m'han agradat les empanades pero ultimament no n'he fet. Aquest corró és xulíssim!! Queda molt be.

    ResponElimina