dimecres, 10 d’octubre de 2012

Llenties amb verdures

Cada dia em preparo la carmanyola per dinar a la feina, però no cada dia tinc temps per fer-ho, així que m'he d'empescar idees per poder menjar de manera equilibrada al menjador de la feina. 

Les llenties són una solució, a més de ser un aliment més que adequat per al cos. Menjant llegum fem una aportació important de proteïna, i com que deixen una sensació de sacietat, només cal arrodonir el dinar amb una peça de fruita.


Jo utilitzo una sèrie de verdures que a mi m'agraden, però cadascú hi pot posar les que més de gust li vinguin. Per exemple, a mi no m'agrada la col-i-flor, però sé de persones que se n'hi posen. I també va una mica en funció del que hagi comprat al mercat aquell dia.


Els ingredients que jo hi poso són:

- pebrot
- ceba
- pastanagues
- carbassó
- tomàquet ratllat o triturat
- all
- llaurer
- llenties pardines
- pebre
- oli d'oliva

Les quantitats són molt a ull, perquè un cop fet en congelo bossetes per tenir la carmanyola preparada per a un dia de la setmana següent i la següent i la següent, però parteixo de la base de 1/4 de kilo de llenties.

Els passos a seguir per a la seva elaboración són els següents:

1. posar una olla al foc amb un rajolinet d'oli d'oliva i afegir-hi la ceba triturada o picada, com us faci més ràbia. Jo la poso triturada a l'un, dos, tres picadora moulinex. No és que en faci publicitat, però va molt bé...


2. quan estigui transparent, afegir-hi el tomàquet, que es vagi fent un sofregit


3. picar les verdures a dauets i afegir-les; primer el pebrot, després la pastanaga i després el carbassó

4. afegir-hi les llenties, remenar-ho tot i posar-hi una mica de pebre, dos grans d'all sencers i un parell de fulles de llaurer. Tot seguit, ho cobrim d'aigua bullint i deixar que faci xup xup durant una hora.

Jo NO hi poso sal, així que és possible que considereu que és sosu, però amb el pebre, el llaurer i l'all ja queda aromatitzat. A més, tenim tots els aromes i sabors de les verdures, que n'hi ha forces, així que no tapo els gustos.Si heu posat molta aigua i us han quedat les llenties molt clares, poseu-hi una patata ratllada i que cogui. La fècula de la patata us ho espessirà força. Jo, en aquest cas, no n'hi vaig haver de posar, perquè vaig posar la quantitat justa d'aigua i em van quedar al punt.

Espero que les gaudiu!

2 comentaris:

  1. Les llenties no queden molt cuites si han d'estar una hora més bullint?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una hora és suficient per a les llenties, no les posem en remull

      Elimina