dimecres, 24 d’octubre de 2012

Sushi vegà

Ara fa més o menys un any que vaig menjar sushi per darrera vegada. En guardo molt mal record. Encara no sé què va passar, però tot d'un plegat va sortir un alien de dins del meu cos que no permetia que jo fos la de sempre. La meva vida, durant unes hores, va deixar d'exisitir... I el malestar va durar uns quants dies més.

Intoxicació? Estomac delicat? Una barreja de tot?

No volia deixar passar un any més sense tornar a menjar sushi, així que n'he fet jo, però només amb verdures: pebrot, pastanaga, cogombre i alvocat.


Dissabte vaig anar a mercat a Vilafranca i vaig comprar verdures fresques, amb l'objectiu de fer un bon menjar japonès, equilibrat, sa, gustós i que em treiés d'una vegada per totes aquella espina que tenia clavada per no haver tornar  menjar sushi.

A l'Spar de Falset i a l'Esclat de Vilafranca venen uns packs de menjar japonès que estan la mar de bé, es veu al darrera d'aquesta foto.

En el seu interior hi ha allò més bàsic i fonamental:

- sals de soja
- wasabi
- shusizu (ara no sé ben bé si s'escriu així, però és la barreja de 4 cullerades de vinagre de poma, una culleradeta de sal i dues culleradetes de sucre, al foc i remenar-ho tot bé)
- arròs
- alga nori
- els palets per menjar-ho
- l'esterilla de bambú per enrollar

El kit està prou bé, si us agrada aquest tipus de menjar us recomano que us en compreu, perquè allà dins ja hi és tot, només cal comprar les verdures.

Per fer-ho, el primer que cal és cuinar l'arròs. Aquest es fa de a següent manera:

S'agafa una tassa d'arròs i es neteja bé, fins que l'aigu surti transparent, que això indicarà que haurem tret tot el midó de l'arròs. Un cop net, el posem en una olla i hi afegim 3 tasses d'aigua.

Ho posem al foc, a foc fort, i quan arrenqui el bull, sempre sense remenar, abaixem el foc i ho  deixem durant 15 minuts amb l'olla tapada. Passat aquest temps, ho deixem 15 minuts més reposant, també amb l'olla tapada.

Ara ve l'hora d'escampar-ho. Per anar bé, s'hauria de fer damunt d'una safata de fusta, però jo no en tinc i vaig posar damunt dels marbre un tros llarg de paper film.

Escampem bé l'arròs i tirem pel damunt el shusizu, i amb la mà dreta (si sou dretans) remeneu amb una cullera de fusta i amb la mà esquerra (si us va bé) aneu ventant amb un ventall, per tal que es refredi i s'absorveixi la barreja del vinagre a l'arròs.

Ha de quedar un arròs enganxós.

Llavors, hem de tallar les verdures a palets o, si sou pràctics podeu fer com jo, amb la mandolina anar fent talls de tot. Volia posar-hi espàrrec verd però no sé per quin motiu al final me'n vaig desdir... No hauria quedat pas malament, eh?


Acte seguit, posem l'esterilla de bambú, una làmina d'alga nori, hi posem arròs i les verdures tallades, com en la foto següent.

Els extrems ha de quedar lliures, i a l'hora d'enrollar els mullarem prèviament amb aigua, per tal que l'alga s'enganxi i no es desenrotlli tota la feina que hem fet.


I així es com queda!

Només cal sucar-ho una mica amb la salsa de soja, on podem posar-hi un xic de wasabi per si la volem picantona, i a disfrutar!!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada