diumenge, 4 de novembre de 2012

Bastonets de cigró

Una manera diferent de menjar cigrons és l'hummus, en aquest cas menjaríeu cigronets cuits, però si voleu fer un experiment diferent, podeu provar la farina de cigró. I amb la farina de cigró en podeu fer bastonets, com els que ens donaven al forn de pa quan erem petits, però enlloc de fer la massa amb farina de blat, la farem amb farina de cigró.


Per fer els bastonets necessitem:

- 1,5 tasses de farina de cigró
- 1/2 tassa de maicena
- dues culleradetes de llevat en pols
- mitja culleradeta de goma xantana
- mitja culleradeta de sal
- 1 tassa d'aigua
- sèsam o llavors de rosella

La farina de cigró forma part de la comanda que vaig fer dies enrera a BioMix.



Se m'ha espatllat la balança, així que aquesta vegada com a mesuradors he agafat el joc de tasses del que ja us vaig parlar un dia, concretament el tinc de la casa Joseph Joseph.

Primer de tot barregem els ingredients secs en un bol


Hi afegim la tassa d'aigua i remenem. Ens ha de quedar una pasta enganxifosa que no es pot manipular.





Amb l'ajuda d'una cullera posem aquesta barreja en una màniga pastissera. Jo l'he posada dins d'un vas mesurador alt, per tenir base i més facilitat per introduir-hi el producte, com podeu veure a continuació






Tallem la punta i anem fent els bastonets damunt d'una safata amb paper de cuina, per tal que no s'enganxin.
Amb una cullera mullada els aplastem una mica i hi posem sèsam pel damunt. També s'hi pot posar llavors de rosella o d'altres fruites o llavors que us puguin agradar.



Ho introduim al forn a 180º durant 15 minuts i passat aquest temps ho deixem refredar una estona. I a menjar!!!!

Particularment, la propera vegada faré els bastonets més estrets i que quedin més cruixents, crec que agradarà més que no pas aquests, que han quedat un xic tous per dins i el gust del cigro és massa marxat. Però són bons, eh?????

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada