dilluns, 26 de novembre de 2012

Cinnamon rolls (versió catalana)

Fa més d'un any vaig provar un jauai del forn Barcelona Reykjavik, una massa boníssima amb canyella dins. Aquells aromes encara els recordo ara i m'agafa salivera només de pensar-ho. Eren com els clàssics cinnamon rolls americans, però versió catalano-islandesa.

I vaig decidir versionar-los una mica, sense posar-hi ou, sense que fos empalagós, que no atipés gaire i que no fos rodó, però que tingués una forma com d'espiral.

I el resultat va ser el de la foto.




Els vaig fer exactament igual que les espirals d'olivada, però l'interior va ser dolç.

En aquest cas, no he utilitzat sucre comú. Per endolcir-ho he barrejat sirope de ágave, pel seu contingut glucèmic molt inferior a la mel i al sucre, i o he barrejat amb canyella. Aquesta barreja l'he untada a la massa. Ho he enrotllat, tallat per la meitat de dalt a baix i he fet l'espiral.






I un cop a la safata, cap al forn, a 200º durant 15 minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada