diumenge, 18 de novembre de 2012

Crema catalana vegana

La crema catalana m'ha agradat sempre, però la tradicional té llet i ous com a ingredients principals.

Buscant, buscant he trobat que en Toni Rodríguez, de Lujuria Vegana, té una recepta de crema catalana amb ingredients 100% d'origen vegetal.



Els ingredients necessaris són:

- 1 litre de llet de soja
- 1/2 culleradeta de sal
- la pell d'una llimona
- la pell d'una taronja
- una branca de canyella
- 40 gr. de maizena
- 170 gr. de sucre morè

A la recepta original també s'hi indica que hi posi 1/4 de culleradeta d'agar agar, però jo a casa no en tenia i, evidentment, no l'he posat. No quedarà tan espès, però el gust final és el mateix.

Per fer-ho, en una olla posem la llet i la sal, la pell de la llimona i de la taronja i la branca de canyella

En un bol a banda barregem els ingredients secs: maizena i sucre morè.

Posem al foc l'olla i anem remenant fins a la seva ebullició.  En aquest punt hi afegim els ingredients secs i remenem fins a l'ebullició.


Ho retirem del foc i ho posem a les cassoletes de fang. Ho deixem reposar i quan ja estigui a temperatura ambient ho posem a la nevera, perquè acabi de quallar (en aquest cas, no gaire, recordem que no hi ha agar agar!!!!).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada