diumenge, 25 de novembre de 2012

Espirals d'olivada

En un aperitiu intentem que hi hagi cosetes per anar picant i que sigui senzilles de menjar. Aquesta vegada crec que he aconseguit que la típica torrada amb olivada passi a un segon lloc (sense renunciar al bon gust d'aquest paté d'olives), que deixem d'embrutar les estovalles, que ens quedem sense olivada i encara quedin torrades, o a la inversa... Tots aquests petits problemes se solucionen amb les espirals!


La pasta l'he fet a ull amb farina de blat i maizena a parts iguals, sal (no us passeu, que l'olivada ja és prou salada), margarina d'oli d'oliva, llevat de sobre i aigua. Ben remenat i amassat, un cop ha reposat i crescut n'he fet parts i l'he estirada per començar a fer el farcit.

Si us voleu deixar de tonteries, podeu comprar una massa de pasta brisa o de pasta de full de les que ja venen fetes. Us estalviareu molt de temps!
L'olivada que utilitzo és de la casa Blai Peris. N'hi ha una de picant que és deliciosa, però la vaig comprar en el seu moment al Celler de Capçanes i no n'he tornat a trobar. Llàstima, perquè aquell punt picantet li donava un puntillu agradable.

Un cop untat, cargolem.I un cop cargolat, tallem per la meitat de llarg.I ara agafem una de les part i la anem girant fins que ens agafa forma d'espiral.

Ho posem en una safata on hi hem col·locat paper de forn i ho posem al forn durant 15 minuts a 200º.
1 comentari: