dijous, 22 de novembre de 2012

Formatge cremós d'anacards

Una torrada amb formatge cremós pel damunt, una mica de melmelada i un cafè... quin millor esmorzar hi ha?

Però el formatge, no només el combinem amb melmelades dolces, també hi podem posar ingredients salats, picants, herbes... i aquesta segona part és la que he fet avui. Un formatge cremós amb espècies i herbes seques, amb un resultat diferent però bo, molt bo.




Per fer els formatgets he utilitzat una batidora i hi he posat tots els ingredients de cop, excepte les espècies:

- 2 tasses d'anacards remullats durant 8 hores
- una culleradeta de sal
- una culleradeta de lecitina de soja
- dues cullerades de suc de llimona
- una tassa d'aigua

Els anacards els remullem per neutralitzar els inhibidors d'enzimes i facilitar la digestió i l'absorció de proteïnes. 


Posarem en uns motlles (jo els he utilitzat de silicona) oli i l'escampem bé per tot el motlle i anem posant-hi diferents espècies i herbes. Jo he utilitzat:

- cúrcuma
- pebre vermell dolç
- chilli hot
- orenga
- herbes de la provença

En el darrer motlle hi he posat la crema barrejada amb cibolet.



Un cop tot triturat i ben triturat posem la crema dins dels motlles i ho deixem reposar a la nevera durant un parell d'hores ben bones.


Després, amb molt de compte, ho desmotllem i només cal tenir uns crackers per untar-ho!

Si voleu fer una versió per combinar amb fruita o melmelades o codonyat, no hi poseu sal. Està igual de bo!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada