diumenge, 11 de novembre de 2012

Pomes al forn

Quan arriba aquesta època ja hi ha pomes roquetes de Pontons. La temporada acostuma a durar uns quatre mesos, aproximadament, i a nivell personal són les millors pomes que hi ha.

Si les menges crues són boníssimes, en un pa de pessic, una crema de poma i canyella, bullida i... al forn!!!!!!!

Per fer-les, és molt senzill!!!!!!!!

Necessitem:
- pomes
- margarina vegetal (jo utilitzo una que és d'oli d'oliva)
- sucre
- conyac
- una miqueta d'aigua

Per fer-ho només hem de rentar bé les pomes que siguin totes més o menys de la mateixa mida, i he de dir que com més ronyoses són de fora, més bones són de dins, més gustoses.

Allò que hi ha a les botigues amb pomes de la mateixa mida, totes brillants... res, tot és química i gust zero. Hem d'accelerar que torni a haver-hi la compra directe al pagès, de proximitat.

Com sempre dic, els dissabtes al mercat de Vilafranca es pot fer, però també es pot comprar a d'altres indrets de Catalunya.


Va, continuem... Un cop triades les pomes, les buidem de dins i les anem posant a una safata que prèviament hem untat amb margarina, perquè no s'eganxi.


Hi afegim una mica de margarina dins del forat que hi ha a la poma, una mica de sucre i un rajolí de conyac.


A dins de la safata també posem un raig de conyac i aigua, per tal que no s'evapori del tot dins del forn i ens quedi una mica de suquet gelatinós que farà la pròpia poma.

Ho posem al forn a uns 160º i el temps dependrà de la mida de les pomes, així que haureu d'anar mirant-ho. Vigileu que no es quedi sense suc, que llavors se us poden cremar de sota!!!!

Aquesta classe de poma queda una mica aixafadota, com podeu veure, però de gust són sensacionals!!!! Com moltes vegades passa, no sempre entre per la vista el que mengem :-)

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada