diumenge, 18 de novembre de 2012

Vinagres artesans

El vinagre tenim el mal costum d'utilitzar-lo únicament a les amanides, però té molts més usos. A saber, podem utilitzar-lo donant un gust diferent al que cuinem, conservant natural d'aliments, un agent medicinal i un element de gran utilitat en la neteja de la llar (jntament amb la llimona).

A nivell de salut humana, el vinagre ajuda en els procediments de digestió, prevé la formació de caspa i problemes del cuir cabellut,  actua com a antisèptic sobre l'aparell digestiu i contribueix a tornar les sals minerals perdudes. També actua beneficiosament estabilitzant els nivells de sucre a la sang, alleuja el mal de gola produït per al laringitis

Actualment, la moda és el vinagre de Mòdena, però el que comprem no deixa de ser un sucedani força aconseguit, que és el resultat d'un àcid acètic sintètic. No us el recomano!

Seguidament, el vinagre de poma i el vinagre de xerès també són molt utilitzats, però us proposo provar de la mà de Chez Popol uns vinagres, una gama de vinagres fets a mà, amb colors i sabors mediterranis, fets al sud de França. Només cal que t'atreveixis a ser creatiu  o creativa utilitzant noves combinacions i... que me n'expliquis el resultat!!!!

Aquí hi ha un petit tastets de les 21 varietats que tenen.


 De tomàquet i alfàbrega, ideal per combinar amb una pizza, per exemple, o per posar-ne una mica en uns espaguettis de carbassó, o bé fer una salsa bolonyesa vegana.

 Amb cogombre, per una bona amanida mediterrània.

De pebrot vermell amb pebre lleugerament picant, que us pot donar un gust ben diferent a les amanides, posar-ho en una samfaina, en un gaspatxu, una amanida de tomàquet i ceba, amb una mica de tofu... li donarà un gust completament diferent.

De poma verda amb mel, pots fer-hi una amanida amb fruites, barrejar-ho amb una macedònia de fruites, en un xató, en un romesco...

 El vinagre de gerds és perfecte per donar un toc dolç a les amanides on hi posis fruits vermells, en uns maduixots amb un xic d'aquest vinagre i pebre.

Fruita de la passió... deliciós si en poses damunt d'un alvocat tallat per la meitat. El greix d'aquest el veuràs molt disminuït pel vinagre.

Aquestes són només unes petites recomanacions, però la imaginació és àmplia, així que us demano em feu els vostres suggeriments. Els espero!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada