dimecres, 26 de desembre de 2012

Cebetes caramelitzades

És un clàssic, des de fa uns anys, que cada 25 de desembre faig cebetes caramelitzades.

Un o dos dissabtes abans d'aquest dia vaig, com cada dissabte, al Mercat de Vilafranca. A la parada de la Maria de Cal Tinons hi acostumo a comprar verdures i fruites de temporada i també hi compro aquestes cebetes.

Si esteu tristos i necessiteu plorar sense donar gaire explicacions, peleu aquestes cebetes. Ja veureu, el llagrimal se us desembussarà en un tres i no res.

Necessitem:
- cebetes
- oli
- sal
- pebre
- vinagre
- aigua
- sucre

Tot en unes quantitats a ull.


Un cop pelades, les posem en una paella amb un rajolí d'oli, sal i pebre i els donem dos voltes.

Tot seguit, hi afegim dos dits d'aigua i una cullerada o dues (a gust de cadascú) de vinagre i ho tapem que es vagi evaporant l'aiguaa foc molt suau. Jo vaig escollir vinagre de gerds.


Finalment, quan ja estan cuites, afegim un parell de cullerades de sucre, remenem, remenem i tornem a remenar i quan hi ha una mena d'almíbar de color marró, ja estana punt per posar en una safata i portar a taula.

S'ha de fer en el darrer moment i portar acabar de fer.

Si teniu molta feina el dia del dinar o del sopar, podeu preparar-ho tot el dia abans o hores abans i deixar-ho preparat per afegir-hi només el sucre.

2 comentaris:

  1. Nyaaaaaaaaaaaam... Te bona pinta! I segur que de gust estan millor.
    Gràcies per la recepta!
    Petonets dolcets.
    Pexi

    ResponElimina
  2. Unes cebetes ideals com a acompanyament de qualsevol carn.

    Aquest punt dolç és espectacular.

    Una salutació,

    ResponElimina