diumenge, 16 de desembre de 2012

Galetes de canyella

Avui, que és el dia de la Marató de TV3, dedicada al càncer, he decidit fer unes galetes.

Les coses dolentes les hem d'afrontar amb coses dolces, com aquestes galetes, però també hi he afegit un element, un ingredient anticancerígen, que és el que les farà diferent. Aquest ingredient és la llinosa.

La llinosa, entre les moltes propietats que té, trobem que té aquests elements anticancerígens que poden ajudar a prevenir el càncer. Per això n'acostumo a utilitzar quan faig pa de pessic, magdalenes, coques i, en aquest cas, galetes.



Els ingredients secs són els següents:

- mitja tassa de farina d'arròs
- mitja tassa de maizena
- mitja tassa de sucre morè
- una culleradeta de goma xantana
- una culleradeta de bicarbonat
- una culleradeta de canyella
- llavors d'anís estrellat matxucades

Els ingredients líquids:

- una cullera de llinosa (l'he de matxucar, si no, no actua)
- dues cullerades d'aigua
- una cullerada de greix vegetal (jo vaig utilitzar flota d'oli d'oliva)
- tres cullerades de sirope de ágave


Per a l'elaboració, en primer lloc barregem els ingredients secs en un bol gran i ho remenem amb unes barilles manuals.


En segon lloc, en un bol més petit posem la llinosa i l'aigua, ho remenem i deixem que actui durant un quart d'hora.

En aquesta barreja hi afegim el greix vegetal desfet i el sirop, i ho barregem amb les barilles.


I aquesta barreja "líquida" l'afegim a la barreja seca, i remenem fins que quedi una massa sòlida. I un cop ben barrejat, ho emboliquem amb paper film i ho posem a la nevera, que reposi durant una nit, unes hores... el màxim que pogueu.




Un cop la massa ha reposat, l'estirem al marbre (jo he posat paper film a sota per no embrutar tant) amb un corró (posem una mica de farina d'arròs per si és necessari) i tallem amb el motlle.



Ho posem en una safata per anar al forn, amb paper vegetal, i enformen durant 10 minuts a 150º.

Si us agrada la canyella, són molt bones, delicioses. Però... perquè hi ha un però... m'han quedat duríssimes! Sort que tinc bones dents! Hauré de continuar practicant amb les farines per veure si aconsegueixo que quedin més toves :-)

1 comentari:

  1. Em van agradar molt les galetes! Les vaig trobar molt originals i divertides i clar si són de canyella... Ummmmm

    Jorgina

    ResponElimina