dijous, 6 de desembre de 2012

Latkes vegans

Continuem amb la festa de les llums.

Jueva, cristiana, musulmana o qualsevol altre religió o creença té uns menjars típics lligats a la festa, i en el cas d'aquesta festa jueva, els latkes és una d'aquestes receptes.

Com els sufganiots, també és un menjar que es fa fregit, tot i que no pas amb tant d'oli.

La versió que en faig és sense ou i sense gluten, tot i que sí que conté farina. En aquest cas, farina de cigró i mill.



Per fer aquests latkes necessitem:

- 2 patates
- 1 pastanaga
- 1 carbassó petit
- 1/2 ceba
- maizena
- sal
- pebre
- farina de cigró
- farina de mill

Primer de tot netegem les verdures i pelem les patates.

Les rallem totes, començant per les patates, la pastanaga i el carbassó.




Després afegim a la barreja la ceba ben picada.



Ara hi posem la sal i el pebre al gust, i hi afegim una cullerada de maizena, ho remenem bé i deixem reposar dos minutets.

Passat aquest temps, afegim una tassa de farina de cigró. Com que a mi no m'ha arribat, se m'ha acabat, hi he posat la resta de farina de mill, de les farines que vaig comprar dies enrere a Bio-Mix.

Ho he remenat amb la mà, per tal que la farina es barregés bé amb les verdures crues.


Ho he deixat reposar cinc minuts i llavors ja ho he posat a la paella, en forma rodona i aplanat, per tal que es cogui bé. El foc, que no sigui molt fort, perquè s'ha de coure la verdura i la farina.


Quan ho he tret del foc, ho he posat en un plat amb paper de cuina, per treure'n l'excés d'oli.

Generalment s'acompanya d'un puré de poma, de formatge cremós, però jo els he menjat tal qual.

Jag Hanukkah Sameaj!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada