dissabte, 15 de desembre de 2012

Samfaina

A casa meva tota la vida he vist fer samfaina, des de ben xicarrona. A mi, personalment, em treu de bons mal de caps a l'hora de preparar-me la carmanyola per dinar a la feina. Acostumo a fer-ne quantitats grans, i un cop feta la congelo en paquets que, quan arriba el moment, descongelo i poso dins la carmanyola. I llestos!!!!

Al llarg de tot el territori català, incloent-hi la Catalunya nord, té diferents noms, a saber, Tomacat, Pebrereta, Mullador, Pebrot amb tomàquet, Ratatolha i Ratatouille.



Per fer-ne necessitarem els següents ingredients:

- pebrots
- albergínia
- carbassó (opcional)
- ceba (opcional)
- tomàquet
- oli
- sal

És molt senzill de fer.

Primer netegem totes les verdures i les tallem a dauets.

En una cassola de fang, de ferro colat o el que tingueu a casa, la posem al foc amb oli d'oliva i seguidament hi posem el pebrot.

Quan hagi tret una mica d'aigua, hi posem l'albergínia.

Tot seguit hi afegiu el carbassó i la ceba (jo aquesta vegada no en tenia), un xic de sal, es remena bé i es deixa amb el foc mig, amb la cassola tapada, que vagi deixant anar l'aigua mica en mica.

Quan ja quasi no té aigua, afegim tomàquet (jo he posat de pot triturat), rectifiquem de sal, i que vagi fent xup xup.

I ja ho tenim llest per menjar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada