dimecres, 12 de desembre de 2012

Te iogui

Sóc aficionada al cafè, al te i a les infusions en general. És una manera de beure líquid, ja que aigua, simple i clara com ella, no acostumo a beure'n.

Ara fa un any vaig descobrir un te iogui comercialitzat. El vaig comprar perquè el paquet indicava que anava molt bé per millorar la digestió i per a tot el sistema digestiu en general, però amb el temps he vist que té més propietats i que el puc fer jo a casa.

Sobre tot, és una beguda energètica, augmenta les defenses de l'organisme, regula el sistema nerviós, tonifica el fetge i escalfa el cos.

Com? Doncs amb els següents ingredients:


- 8 grans de pebre negre
- 8 claus d'olor
- mitja branca de canyella
- un anís estrellat
- 10 llavors de cardamom verd
- una rodanxa de gingebre(també poden ser dues si us agrada més picant)
- 2 tasses d'aigua d'aigua



En un cassó posem l'aigua i totes les espècies (jo personalment el cardamom i l'anís estrellat els he matxucat una mica en el morter, perquè deixin anar més l'essència) i ho posem a bullir durant 15 minuts.

Passat aquest temps, ho colem en una tassa i ens ho bebem en una tassa ben maca :-)

A nivell opcional, podeu posar-hi una mica de llet d'ametlles o llet de soja, i per endolcir mel o sirope de ágave que té un índex glucèmic molt més baix que la mel.

Les propietats d'aquest tè, a causa de les seves espècies, són moltes i diferents, que anomenaré a continuació:

- no conté cafeïna ni teïna
- la canyella li dóna propietats antibiòtiques, és estimulant i
- el pebre negre purifica la sang
- el clau d'olor actua com a enfortidor del sistema nerviós i alleuja el dolor
- el cardamom facilita el procés digestiu i és un bon aliat en el colon
- el gingebre dóna vitalitat, energia i força, és estimulant en processos gripals i també amb la digestió


Segurament té moltes més propietats que desconec, però el que puc dir és que a mi em va genial i el gust, entre picant, dolç i aromàtic... diferent!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada