diumenge, 29 de juliol de 2012

la Maria fa 7 anys!!!!

La meva neboda fa set anys! És la meva neboda preferida, entre altres coses perquè només la tinc a ella :-)

Com a totes les nenes d'aquesta edat li agraden les coses que estan de moda, a saber: les monster high, la dora exploradora, tot el que tingui a veure amb el món ensucrat del Disney i, per descomptat, la HELLO KITTY!!!!!!

I quin és el color que agrada més a les nenes? El ROSA!!!!!!!!Tot i que va haver-hi una petita temporada que es va decantar per la part més gòtica de la vida, a causa de les Monster High aquestes, unes nines que jo trobo horroroses.

I jo vull que tingui els millors records dels seus aniversaris. A part de les festes que es fan actualment, que es lloga una sala on hi ha tots els nens i nenes de la classe i algun altre amiguet o amigueta del casal d'estiu hi ha globus i piscines amb pilotes per jugar.

El pastís  que li ofereixen en aquests llocs rollu xiquiparc no dubto que estigui bé, però mai serà tan personalitzat com el que jo pugui fer-li.

L'any passat vam fer-li un pastisset de la mateixa forma cobert amb xocolata i lacasitos i amb un cuc que hi anaven sis espelmes.

Aquest any, sense deixar el que a ella li agrada he optat per la combinació del color rosa i la Hello Kitty, que fa furor!!!!!


dissabte, 21 de juliol de 2012

Albergínies

Avui és dissabte, dia de mercat a Vilafranca, i he decidit comprar les tres varietats d'albergínia que he trobat.  Ara n'és l'època i hem d'aprofitar-ho! Les compro ecològiques, sense cap tipus de química.

Diuen que l'albergínia és un producte originari de la Xina, tot i que en d'altres informacions que he llegit es comenta que és originària de la Índia. Jo, com que en aquella època no hi era, no puc concretar-ho, però sí que puc dir que m'agrada molt, de diferents maneres, de diferents classes, amb diferents acompanyants i amb diferent companyia. 

Els àrabs, els jueus i tota la franja mediterrània l'utilitza. Es fa de mil maneres: fregida, arrebossada, bullida (particularment no m'agrada), en puré, en paté, guisada i una de les descobertes que vaig fer ara fa un parell de mesos va ser, l'albergínia tallada ben fineta amb una mandolina i fregida podia utilitzar-se com a pasta de caneló. Sí, sí, a partir d'ara els celíacs ja podem menjar canelons sense haver de partir per l'estat de salut!!!!!!!!!!!!! La cuina, de tant en tant, permet innovar els plats tradicionals :-)


diumenge, 15 de juliol de 2012

El Turonet - D.O.Penedès

Quan menges, has de beure. Quan fa calor, necessites beure. I no només d'aigua s'hidrata la persona.

Les cervesetes i els vinets ajuden a calmar la set. Avui comparteixo un vi que he begut tot dinant, un vi blanc del Penedès, concretament de Castellet i la Gornal.


Empedrat

Cada empedrat té la seva versió, n'hi ha una  a cada casa. Inclús dues!!!

Com a norma bàsica, l'empedrat porta mongetes blanques i bacallà, i a partir d'aquí els ingredients que acompanyen van una mica a gust de cadascú. Pots posar-hi tomàquet, cogombre, pebrot, ceba, anxoves, olives arbequines, olives negres, ou dur... Ja veieu, hi ha mil i una versions de fer-lo. De fet, no deixa de ser una amanida, on tot pot ser-hi benvingut.


Xips de poma

Com a la majoria d'humans, m'agrada picar entre hores, però a causa del meu estómac delicat no puc menjar moltes de les coses que em venen de gust, així que he de donar-li voltes a quines novetats puc incorporar a la meva dieta.

Ara a l'estiu mengem molta fruita, però a vegades ens cansem de menjar sempre el mateix i de la mateixa manera, així que he posat fil a l'agulla i us deixo les imatges dels meus nous snacks.  Uns xips de poma que quasi no porten greixos i no tenen conservants ni colorants.


dissabte, 14 de juliol de 2012

Hummus

Us agraden els cigrons però a l'estiu us costa de menjar-ne? Doncs avui us proposo una alternativa ràpida i senzilla, que us servirà d'entrant o acompanyant: l'hummus.

L'hummus es tracta d'una mena de patè de cigrons, que us el podeu menjar acompanyat de torrades, crackers o bé de crudités (palets de pastanaga, cogombre, pebrot...).

L'hummus és un plat molt complert, donada la combinació entre els cigrons i el tahini, ja que crea una proteïna molt important per al cos. D'altra banda, és un plat complert amb vitamines, minerals, fibra i els cigrons fan una aportació de calci i ferro i els tahini fa l'aportació d'àcids grassos insaturats i és, per se, un antioxidant natural. 

U sia... sa, sa, saníssim!

dimecres, 11 de juliol de 2012

Braç de gitano de patata

Ja fa dies que tenia pendent de pujar aquesta entrada, però uns motius de força major que m'ho han impedit, fins ara no ho penjo. Ja em perdonareu...

El pastís de patata o bé el braç de gitano de patata és un clàssic de la cuina catalana, tradicional, fet amb productes de la terra, agrada a tothom i és senzill de fer.

Quan era petita, la iaia Maria en feia. El meu pare també en feia. I fa un temps vaig anar a dinar al Restaurant Mas Pla (restaurant que us recomano al mil per cent, per la simpatia del Josep, l'amabilitat i aquella mena de gràcia del Pep i la mà i el savoir faire a la cuina de la Carme) a fer un menú i, de primer, hi havia pastís de patata. Mmmmm... que bo que estava! I em van fer enveja i vaig dir, jo també el puc fer. I aquí el tenim!



Així doncs, comencem amb l'explicació dels ingredients i com es fa això. Complicació no en té cap ni una, només s'ha de tenir un xic de paciència quan enrollem, bàsicament perquè no se'ns desmunti l'invent.

diumenge, 1 de juliol de 2012

Allioli

Una de les salses més típiques que pot haver-hi, utilitzada a l'estiu i a l'hivern, a la primavera i a la tardor. Crec que agrada a tothom, o gairebé. Sempre hi ha aquella persona que no suporta el picant, llavors.. més per mi!!!!

L'allioli s'ha fet tota la vida, recordo que quan era petita el feia el meu pare, es posava el morter entre les cuixes i amb paciència anava tirant l'oli i anava fent girar la mà de morter. Amb molta paciència.

El temps evoluciona i també evoluciona la imaginació de la gent, facilitant-nos el fet que poguem menjar més sovint aquest allioli tan bo.

Així que fa uns anys vam adquirir aquest estri, crec que el més amortitzat de tots els estris que puguin haver entrat a casa: la babyoli! (en plan Vanessa de "El joc del segle" que van fer a TV3 fa anys i panys, us en recordeu???)

La babyoli!!!!!!!!!!!