diumenge, 28 d’octubre de 2012

Panellets vegans

Un any més arriba la castanyada.

No sóc fan de celebrar Halloween, trobo que és una festa que no em pertoca. Sóc catalana i com a tal, celebro les festes catalanes.

A la castanyada no només es mengen castanyes. El dolç típic d'aquestes dates són els panellets. Els de pinyons són els reis, seguit dels d'ametlla, codony, avellana, coco, xocolata, llimona, maduixa, i un llarg etcètera que dependrà del gust de cadascú.



dijous, 25 d’octubre de 2012

Comanda de farines

Ja m'ha arribat una comanda que vaig fer a Biomix, una empresa que ven productes alemanys de la casa Bauck Hof. Productes que no et pots ni imaginar que existeixen, en aquesta web els pots trobar.

Jo vaig fer una petita comanda per provar cosetes, que són les següents:



dimecres, 24 d’octubre de 2012

Sushi vegà

Ara fa més o menys un any que vaig menjar sushi per darrera vegada. En guardo molt mal record. Encara no sé què va passar, però tot d'un plegat va sortir un alien de dins del meu cos que no permetia que jo fos la de sempre. La meva vida, durant unes hores, va deixar d'exisitir... I el malestar va durar uns quants dies més.

Intoxicació? Estomac delicat? Una barreja de tot?

No volia deixar passar un any més sense tornar a menjar sushi, així que n'he fet jo, però només amb verdures: pebrot, pastanaga, cogombre i alvocat.

dimarts, 23 d’octubre de 2012

Canelons

Generalment es mengen canelons de carn, a vegades de peix i alguna vegada d'espinacs. I fins aquí, la varietat és força limitada. I sempre els trobem coberts de beixamel i els de peix els podem trobar coberts de maionesa i salsa rosa, a gust del consumidor.

Jo aquesta vegada he renovat el concepte de caneló, però no pas pel farcit, sinó per la pasta. No és la pasta de caneló tradicional, tampoc és pasta. Són làmines d'albergínia. I el que hauria de ser la beixamel és una mica de salsa de tomàquet i pebrot.

Diferents vegetals en un mix que ha quedat... diferent. Ni millor ni pitjor, sinó diferent.


dissabte, 20 d’octubre de 2012

Brioix

El carinyo i l'estima els pots demostrar de moltes maneres, no només amb les paraules. La parla, la mirada i el tacte són fonamentals, però també es pot demostrar aquest carinyo fent l'esmorzar de diumenge de la teva germana, tot i que tu no en puguis menjar. I és que a ella li agrada molt aquest tipus de brioix, un xic torrat, amb margarina i melmelada de taronja i canyella.

I ara que ja fa més fresca i que ve més de gust menjar productes de tardor, li he fet aquests brioixos amb panses, prunes i orellanes d'albercoc.

diumenge, 14 d’octubre de 2012

Bombons casolans

És dissabte i sé que diumenge tinc un dinaret familiar.

Tot és a punt, i jo que tinc ganes de fer alguna cosa... Penso, penso, penso i ja ho tinc! Una coseta senzilla, per a l'hora del cafè pot estar bé.

Tinc tots els ingredients, però em falten els motlles. Així que cap a Cal Sedasser de Vilafranca a buscar motlles per als bombons. En compro uns de la casa Kitchen Craft, de forma rodona, quadrada i de cor. També n'hi havia uns que eren en forma de porquet i de vaca, i de la Hello Kitty, però els he trobat massa agosarats.

És la primera vegada que faig bombons, aixi he anava un xic perduda en quan a quantitats, però m'han quedat prou bé, sí, sí. 




divendres, 12 d’octubre de 2012

Pastís de poma dins de la poma

Pastís de poma dins de la poma o, el que és el mateix, poma farcida de poma!

Sí... algunes persones m'han preguntat com podia fer una poma farcida de poma, que per això et menges la poma a mossegades i llestos! Però no, jo vaig una mica més enllà i faig les coses amb unamica més de detall.

També he de dir que la idea no és pròpia, és d'una noia americana que va deixar la imatge a pinterest i quan la vaig veure vaig decidir fer la poma farcida de poma!

I el resultat és aquest, a veure què us en sembla...

dimecres, 10 d’octubre de 2012

Llenties amb verdures

Cada dia em preparo la carmanyola per dinar a la feina, però no cada dia tinc temps per fer-ho, així que m'he d'empescar idees per poder menjar de manera equilibrada al menjador de la feina. 

Les llenties són una solució, a més de ser un aliment més que adequat per al cos. Menjant llegum fem una aportació important de proteïna, i com que deixen una sensació de sacietat, només cal arrodonir el dinar amb una peça de fruita.


dissabte, 6 d’octubre de 2012

Empanades romboidals de verdures

Les empanades de verdures fa molt temps que les faig, és un clàssic.

Fa anys les vaig començar a fer rodones i les puntes les aixafava amb una forquilleta. Després vaig descobrir unes maquinetes de plàstic al Lidl que era per posar la massa de l'empanada rodona, farcir-la i doblegar la maquineta per tancar-les. No sé si m'explico....

El fet és que m'han regalat una altra maquineta, un corró ideal per tapar aquest tipus d'empanades. I no són rodones, en aquest cas, que també m'ha facilitat molt la feina.

Anem a pams...

dilluns, 1 d’octubre de 2012

Espàrrecs amb romesco

Els espàrrecs verds m'agraden. Els blancs, no.

I de verds en menjo tot sovint.Generalment, els faig a la planxa i, un cop al plat, els hi poso sal maldon i un rajolinet d'oli. I amb això tan senzillet tinc una delicatessen per als meus sentits.

Però aquesta vegada he volgut afegir-hi una salseta, per fer-ho diferent: el romesco. Un romesco molt sui generis, és clar, però no deixa de ser una salsa catalana de tota la vida amb alguna variant. I és que a cada casa hi ha la seva recepta, com el cas del xató.