dimecres, 28 de novembre de 2012

Gran recapte d'aliments

Cada dia veig i llegeixo més notícies de desnonats, fam, guerra, misèria al costat de casa. A vegades, aquesta realitat la pots veure davant dels menjadors socials, persones que busquen allà on creuen que poden trobar.

Amb aquesta crisi que han creats bancs i polítics, hi ha milers de famílies amb pocs o gens recursos econòmics que cada dia passen gana. Gent gran amb pensions minses. Pares i mares que no mengen perquè mengin els seus fills. Families senceres ho passen molt i molt malament diàriament.

Està a les nostres mans poder-los ajudar.

Com?

Divendres (30 de novembre) i dissabte (1 de desembre) hi ha una sèrie de supermercats que fan una recollida d'aliments bàsics per poder ajudar, en la mesura que ens sigui possible, a aquestes persones, aquestes famílies, aquests nadons...


dilluns, 26 de novembre de 2012

Cinnamon rolls (versió catalana)

Fa més d'un any vaig provar un jauai del forn Barcelona Reykjavik, una massa boníssima amb canyella dins. Aquells aromes encara els recordo ara i m'agafa salivera només de pensar-ho. Eren com els clàssics cinnamon rolls americans, però versió catalano-islandesa.

I vaig decidir versionar-los una mica, sense posar-hi ou, sense que fos empalagós, que no atipés gaire i que no fos rodó, però que tingués una forma com d'espiral.

I el resultat va ser el de la foto.




diumenge, 25 de novembre de 2012

Espirals d'olivada

En un aperitiu intentem que hi hagi cosetes per anar picant i que sigui senzilles de menjar. Aquesta vegada crec que he aconseguit que la típica torrada amb olivada passi a un segon lloc (sense renunciar al bon gust d'aquest paté d'olives), que deixem d'embrutar les estovalles, que ens quedem sense olivada i encara quedin torrades, o a la inversa... Tots aquests petits problemes se solucionen amb les espirals!


dijous, 22 de novembre de 2012

Formatge cremós d'anacards

Una torrada amb formatge cremós pel damunt, una mica de melmelada i un cafè... quin millor esmorzar hi ha?

Però el formatge, no només el combinem amb melmelades dolces, també hi podem posar ingredients salats, picants, herbes... i aquesta segona part és la que he fet avui. Un formatge cremós amb espècies i herbes seques, amb un resultat diferent però bo, molt bo.




dimecres, 21 de novembre de 2012

Arròs amb espàrrecs

L'arròs amb espàrrecs el vaig començar a menjar fa anys en forma de rissotto, a l'estil 100% italià. Però ara no menjo formatge, pel que he de prescindir-ne i fer un arròs en condicions. Però aconsegueixo fer-lo!!!! L'únic que necessito són ingredients de qualitat i que l'arròs sigui basmati.


diumenge, 18 de novembre de 2012

Vinagres artesans

El vinagre tenim el mal costum d'utilitzar-lo únicament a les amanides, però té molts més usos. A saber, podem utilitzar-lo donant un gust diferent al que cuinem, conservant natural d'aliments, un agent medicinal i un element de gran utilitat en la neteja de la llar (jntament amb la llimona).

A nivell de salut humana, el vinagre ajuda en els procediments de digestió, prevé la formació de caspa i problemes del cuir cabellut,  actua com a antisèptic sobre l'aparell digestiu i contribueix a tornar les sals minerals perdudes. També actua beneficiosament estabilitzant els nivells de sucre a la sang, alleuja el mal de gola produït per al laringitis

Actualment, la moda és el vinagre de Mòdena, però el que comprem no deixa de ser un sucedani força aconseguit, que és el resultat d'un àcid acètic sintètic. No us el recomano!

Seguidament, el vinagre de poma i el vinagre de xerès també són molt utilitzats, però us proposo provar de la mà de Chez Popol uns vinagres, una gama de vinagres fets a mà, amb colors i sabors mediterranis, fets al sud de França. Només cal que t'atreveixis a ser creatiu  o creativa utilitzant noves combinacions i... que me n'expliquis el resultat!!!!

Aquí hi ha un petit tastets de les 21 varietats que tenen.

Crema catalana vegana

La crema catalana m'ha agradat sempre, però la tradicional té llet i ous com a ingredients principals.

Buscant, buscant he trobat que en Toni Rodríguez, de Lujuria Vegana, té una recepta de crema catalana amb ingredients 100% d'origen vegetal.



dilluns, 12 de novembre de 2012

Pasta all' amatriciana

Una amiga + escapada a Roma = pasta all' amatriciana feta a casa.


Juguem?


Als nens i a les nenes els costa molt menjar verdura. A uns més que als altres, però podem fomentar una bona alimentació jugant i aprenent.

diumenge, 11 de novembre de 2012

Pomes al forn

Quan arriba aquesta època ja hi ha pomes roquetes de Pontons. La temporada acostuma a durar uns quatre mesos, aproximadament, i a nivell personal són les millors pomes que hi ha.

Si les menges crues són boníssimes, en un pa de pessic, una crema de poma i canyella, bullida i... al forn!!!!!!!

diumenge, 4 de novembre de 2012

Bastonets de cigró

Una manera diferent de menjar cigrons és l'hummus, en aquest cas menjaríeu cigronets cuits, però si voleu fer un experiment diferent, podeu provar la farina de cigró. I amb la farina de cigró en podeu fer bastonets, com els que ens donaven al forn de pa quan erem petits, però enlloc de fer la massa amb farina de blat, la farem amb farina de cigró.