dimecres, 26 de desembre de 2012

Raves al romaní

De tota la vida els raves els he menjat crus, en amanida o laminats tipus carpaccio, però vaig veure aquesta recepta en aquest blog anglès. En aquest país es mengen els raves de mil maneres, i vaig decidir provar... però sense posar-hi all.

Cebetes caramelitzades

És un clàssic, des de fa uns anys, que cada 25 de desembre faig cebetes caramelitzades.

Un o dos dissabtes abans d'aquest dia vaig, com cada dissabte, al Mercat de Vilafranca. A la parada de la Maria de Cal Tinons hi acostumo a comprar verdures i fruites de temporada i també hi compro aquestes cebetes.

dimecres, 19 de desembre de 2012

Logo

A b12.cat ja tenim logo, gràcies a la Marta Cervera.

A la Marta la vaig conèixer a l'edició d'aquest any 2012 del Montsant es planta a Barcelona i allò que es diu sempre, el vi fa amics, i en aquest cas... un logo!

La Marta és una dissenyadora que podeu mirar la seva experiència a la seva web. És una noia encantadora i m'ha fet diferents propostes tot tenint en compte els bàsics que jo li vaig indicar. Va captar de seguida la idea que jo volia. I el resultat ha estat aquest. Us agrada??? A mi, m'encanta!!!


dilluns, 17 de desembre de 2012

Beneficis anticancerígens del vi

Aprofitant que la Marató de TV3 va ser sobre el càncer, he volgut demanar a una persona que ens expliqui quins són els beneficis anticancerígens del raïm i del vi.

Aquesta persona és la Jorgina Queralt, una reputada enòloga d'un celler del Penedès i del Priorat. Primmirada amb la seva feina, valora molt les olors, els llevats, els sabors i els colors que el vi aporta, però també valora com actua aquest sobre el cos. 

Després de llegir-ho, entendre-ho que beure una copa de vi cada dia té efectes positius en el cos. Salut!!!


diumenge, 16 de desembre de 2012

Galetes de canyella

Avui, que és el dia de la Marató de TV3, dedicada al càncer, he decidit fer unes galetes.

Les coses dolentes les hem d'afrontar amb coses dolces, com aquestes galetes, però també hi he afegit un element, un ingredient anticancerígen, que és el que les farà diferent. Aquest ingredient és la llinosa.

La llinosa, entre les moltes propietats que té, trobem que té aquests elements anticancerígens que poden ajudar a prevenir el càncer. Per això n'acostumo a utilitzar quan faig pa de pessic, magdalenes, coques i, en aquest cas, galetes.


dissabte, 15 de desembre de 2012

Samfaina

A casa meva tota la vida he vist fer samfaina, des de ben xicarrona. A mi, personalment, em treu de bons mal de caps a l'hora de preparar-me la carmanyola per dinar a la feina. Acostumo a fer-ne quantitats grans, i un cop feta la congelo en paquets que, quan arriba el moment, descongelo i poso dins la carmanyola. I llestos!!!!

Al llarg de tot el territori català, incloent-hi la Catalunya nord, té diferents noms, a saber, Tomacat, Pebrereta, Mullador, Pebrot amb tomàquet, Ratatolha i Ratatouille.


dimecres, 12 de desembre de 2012

Te iogui

Sóc aficionada al cafè, al te i a les infusions en general. És una manera de beure líquid, ja que aigua, simple i clara com ella, no acostumo a beure'n.

Ara fa un any vaig descobrir un te iogui comercialitzat. El vaig comprar perquè el paquet indicava que anava molt bé per millorar la digestió i per a tot el sistema digestiu en general, però amb el temps he vist que té més propietats i que el puc fer jo a casa.

Sobre tot, és una beguda energètica, augmenta les defenses de l'organisme, regula el sistema nerviós, tonifica el fetge i escalfa el cos.

diumenge, 9 de desembre de 2012

Cigrons amb espinacs

Un gruix molt important del poble català es dóna a la causa anual de la Marató de TV3. L'objectiu de la Marató, com ja debeu saber, és recaptar fons per a l'estudi de la malaltia, aquest any sobre el càncer, concretament.

Però no només hem de fer aportacions econòmiques, sinó que també podem col·laborar de moltes altres maneres, fent allò que sabem, podem i volem. Cantant, escrivint, ballant, cuinant, donant sang...

Tenia un professor a l'escola Sant Ramon de Vilafranca, el pare Pérez, que sempre deia querer es poder. Aquestes tres paraules ens les hauríem de fer una màxima i, amb una bona alimentació, voler i poder vèncer aquesta malaltia que ens ara uneix a la societat catalana.



dijous, 6 de desembre de 2012

Latkes vegans

Continuem amb la festa de les llums.

Jueva, cristiana, musulmana o qualsevol altre religió o creença té uns menjars típics lligats a la festa, i en el cas d'aquesta festa jueva, els latkes és una d'aquestes receptes.

Com els sufganiots, també és un menjar que es fa fregit, tot i que no pas amb tant d'oli.

La versió que en faig és sense ou i sense gluten, tot i que sí que conté farina. En aquest cas, farina de cigró i mill.


diumenge, 2 de desembre de 2012

Sufganiots vegans

Durant el mes de desembre del calendari gregorià se celebra la Hanukkà, una festa jueva, la festa de les llums.

Es diu festa de les llums perquè després d'una guerra, on els macabeus van triomfar als grecs i recuperar el Temple Sagrat de Jerusalem, van trobar una gerra d'oli no contaminat amb una quantitat que donava únicament per encedre i mantenir la flama d'una làmpada durant un dia. Però miraculosament la flama es va mantenir durant vuit dies.

Per aquest any 2012 s'inicia al vespre del 8 de desembre i finalitza al vespre del 16 de desembre.

Com en totes les festes religioses, hi ha dues tradicions. En la Hanukkà hi ha dues tradicions:

1. encendre cada dia una espelma de la menorà
2. menjar sufganiots i latkes