dimarts, 1 de gener de 2013

Amanida amb salsa de nabius

A Catalunya no és molt freqüen trobar nabius. No tenim cultura culinària com la tenen als Estats Units o d'altres països anglosaxons, però mica en mica, potser per la quantitat de gent de fora que tenim visquent a casa, es van introduint. Però costa...

En aquestes dates n'he trobat i no he dubtat en comprar-ne i fer-ne una salsa per a les amanides. Enlloc d'amanir amb oli i vinagre, o amb vinagretes de mel (és el que acostumo a fer), posarem la salsa de nabius a l'amanida, per donar-li color i un gust agredolç. 


Per fer la salsa de nabius necessitem: 

- nabius
- una cullerada de sucre
- un got d'aigua
- una culleradeta de maizena
- una cullerada de vinagre (jo de gerds)

Per la preparació, primer posem en una cassola l'aigua, el sucre i la maizena i remenem fins que el sucre es desfaci. 

Després posem els nabius nets i remenem a foc suau. Si convé apretar els nabius per tal que deixin anar la polpa, el color i el sabor, ho fem. 

Quan tingui una textura cremosa, ja ho tenim a punt!


Si voleu, podeu passar-ho pel túrmix per tal que quedi la salsa més fina. Jo no ho he fet, però va a gustos, oi?

Per l'amanida, he fet dues opcions: 

- amb gluten i lactosa
- sense gluten i sense lactosa
En el cas de les dues, la base és la mateixa: 
- enciam (dels negres del Penedès, els millors entre els millors)
- nous
- mango
Per fer l'amanida, he barrejat una mica de salsa amb una mica d'oli d'oliva, ho he barrejat bé i m'ha servit per no posar-hi oli a l'amanida. 
I ara tenim l'opció de posar-hi gluten i lactosa, amb unes torradetes amb formatge de rulo de cabra i salsa de nabius pel damunt, o bé sense gluten i sense lactosa, amb la salsa de nabius per damunt dels tres ingredients que hem posat.


Aquells qui han provat l'opció amb gluten i lactosa els ha satisfet molt. Sembla ser que el contrast del formatge de cabra amb la salsa de nabius és agradable al paladar. 

Jo, particularment, he menjat l'opció "sense", i he d'admetre que estava realment bo.


1 comentari:

  1. Molt bo!! Jo he provat tres variants d'aquesta amanida: la sense gluten ni lactosa, la que té gluten i lactosa i la que té tomàquets cherry en lloc de mango. Totes tres variants són molt bones!!! Totalment recomanable.

    ResponElimina