dijous, 3 de gener de 2013

Apple pie

Quan era petita i veia els dibuixos de la WB sempre hi havia una iaia o una mama que deixava un pastís a la finestra perquè s'atemperés. I sempre hi havia un gat o un gos que se'l menjava. 

A casa meva no es feien pastissos com aquells, i sempre m'havia fet gràcia saber quin gust tenien, com es feien, quins ingredients hi havia a l'interior, fins que ho vaig descobrir  i ho vaig provar!

El resultat no em va desagradar gens, és un molt bon esmorzar :)


Primer de tot comencem pel farcit, per tal que deixi anar l'aigua de la poma. Necessitem:

6 pomes (jo ho he fet amb fuji)
suc de mitja llimona
una culleradeta (o dues) de canyella en pols
100 gr. de sucre moreno
nou moscada acabada de ratllar
una culleradeta de maizena


I ho deixem reposar, que perdin l'aigua les pomes, mentre fem el que ve ara. 


Hem de muntar l'apple pie amb una base al fons, el farcit i tapat amb una altra base, i necessitem:

320gr. de farina (2/3 de farina d'arròs, 1/3 de maizena i dues cullerades de midó de iuca agre i una culleradeta de goma xantana)
1 cullerada de sucre
1 culleradeta de sal
100 gr. de margarina d'oli d'oliva congelada
aigua freda de la nevera

Barregem tots els ingredients sòlids en un bol, afegim la margarina i ho aixafem amb una forquilla. Mica en mica anem afegin cullerades d'aigua fins que la massa tingui una consistència de plastilina, que es pugui amassar.

De la massa en fem dues boles iguals.


Obro un kit kat... 
[.....
Aquestes dues boles m'han fet recordar un parell de pits. Si ets una dona i estàs llegint això, recorda que has de fer-te la revisió corresponent, la teva salut t'ho agrairà. La prevenció del càncer és fonamental!
.....]
Tanco el kit kat

Una de les dues boles l'aplanem amb el corró i la posem en un motllo, prèviament engrassat amb margarina, i ho farcim amb la poma laminada.

I ho tapem amb l'altra bola, que també hi passarem el corró per aplanar-la.

Hi fem uns forats perquè no s'infli la massa i pugui sortir el vapor, hi tirem canyella i sucre pel damunt i cap al forn a 180º.

I quin esmorzar monàrquic que he fet!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada