dimecres, 13 de febrer de 2013

Faves amb carxofa

Al mes de febrer ja comença a haver-hi al mercat faves i pèsols.
Tan unes com els altres els compro al mercat de Vilafranca, amb pallofa. No tinc la maquineta que les tria, així que tinc dues opcions, triar-les jo o que m'ho faci algú altre. En aquest cas, m'ho va fer la meva germana. Es va posar uns guants de làtex i va començar a triar. Recordeu que si ho feu sense protegir-vos les mans, aquestes us poden quedar ben negres.


Necessitem:
- 3 kg de faves (amb pallofa)
- 4 carxofes
- 1 ceba
- una ampolla de vi blanc per cuinar
- sal
- oli
- pebre (opcional)

En una cassola amb oli posem la ceba picada i deixem que es torni transparent.
Afegim les faves, sal i un bon raig de vi, i tapem la cassola i ho deixem fent xup-xup a foc no molt alt. A mida que el vi es vagi evaporant n'anem tirant fins que les faves estan quasi cuites.
En aquest punt, posem les carxofes tallades a quarts i tornem a tapar.

Quan les carxofes ja estan cuites, no triguen gaire, podem emplatar.

Si voleu fer un plat molt més complert, podeu afegir-hi uns espàrrecs, us hi quedaran molt bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada