dilluns, 25 de febrer de 2013

Galettes bretones a l'estil català

A la zona de la Bretanya es fan una espècie de creppes salades amb una farina sense gluten, típica de la zona. Aquesta farina és de blat sarraí, d'un color com la farina de blat integral. I aquestes creppes s'anomenen galettes, i es farceixen de mil i una maneres, generalment amb ingredients salats.

La base per a fer aquestes galettes és la farina de blat sarraí i, en el meu cas, llet d'arròs, oli, sal i pebre.

A la Bretanya acostuma a utilitzar-se mantega i ou per fer la massa, però jo ja sabeu que no acostumo a utilitzar aquests ingredients, així que m'he limitat a no utilitzar vitamina B12 a la base.

En un bol apte per a la batedora elèctrica, poseu farina, llet d'arròs, oli, sal i pebre i comenceu a batre, afegint llet d'arròs en cas que la massa quedi molt espessa.

El resultat ha de ser una massa líquida però densa. Un cop ben remenat s'ha de deixar a la nevera en repòs durant un mínim de dues hores.

Un cop passat aquest temps, hem de fer les galettes. Si teniu una crepera us anirà bé, però si teniu una paella on no s'enganxin les coses, també us pot anar bé.


Posem una mica d'oli a la paella (o a la crepera), a foc mitjà,  i aboquem quantitat suficient de massa per cobrir la base. Jo m'he ajudat amb un pal en forma de T per ajudar a la massa a escampar-se. Un cop cuita d'una banda, la girem i mentre es va fent de l'altra banda anem posant ingredients.

Una opció és amb espinacs amb panses i pinyons (espinacs a la catalana), amb formatge gruyere, que no té lactosa.

La segona opció va ser per un convidat, que va preferir espinacs amb panses i pinyons amb formatge de cabra.

Les vores es dobleguen fins que queda una forma de quadrat, i s'emplata.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada