dilluns, 18 de febrer de 2013

Tombet mallorquí

El tombet mallorquí és un plat típic de Mallorca, tot i que a l'illa hi acostumen a posar, moltes vegades, sobrassada. 

El tombet és com una mena de lassanya, un milfulles de verdures, en aquest cas, cuites. Fregides, per ser més exactes. Aquest estiu vaig fer una lassanya vegetal però les verdures les vaig posar en cru. La diferència és notable! En aquest cas, el tombet no es fa gens pesat tot i ser la verdura fregida.


Per aquest tombet necessitem:

- 3 patates
- 2 pebrots
- 2 albergínies
- tomàquet madur
- sal
- oli


El tomàquet (jo he utilitzat un pot de tomàquet triturat), el posarem a coure i tallarem les verdures a làmines més o menys de mig centímetre de gruix.

Les fregim en oli ben calent, deixant-les al dente, no excessivament cuites i les posem en una safata amb paper absorvent, per treure l'oli que sobra.

I comencem a muntar la safata per anar al forn.

Primer la untem amb el tomàquet i  posem una capa de patates al damunt. 

Afegim una altra capa de tomàquet i jo, particularment, he posat una mica d'herbes de la provença, per aromatitzar. 

Finalment afegim una capa de pebrot, una capa d'albergínia i més tomàquet.

Un cop finalitzat, ho posem al forn durant 15 minuts a 170º perquè tots els sabors quedin en armonia s'acabin de coure les verdures. I emplatem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada