Ara que fa aquest temps venen de gust menjars amb salses que, tot i ser lleugeres, no deixen de ser salses on sucar-hi pa, un dels plaers culinaris més grans del món.
Avui he fet una salsa de ceps, amb ceps deshidratats. Molt lleugera, gustosa i ideal per acompanyar unes verdures al forn, tot sense vitamina B12!
Aquest és un plat molt senzill i que embrutareu poc per fer-lo. Importantíssim el fet d'embrutar poc, eh? I en podeu fer més o menys quantitat i guardar-lo a la nevera per si voleu repetir amb un arròs o una pasta i tenir un dinar mig preparat. A més, el preparareu en un tres i no res, un valor afegit.
Per a la salsa de ceps necessitem:
- ceps deshidratats (a ull, no sé dir-vos els grams que he utilitzat)
- llet d'arròs
- maizena
- un rajolí de conyac
- sal
- pebre
- un ceba
Posem els ceps amb remull amb llet d'arròs durant tota la nit abans, que treguin tota la substància.
L'endemà, en una paella o cassola poseu oli i la ceba triturada. Hi afegim un pessic de sal. Un cop la ceba està transparent, hi afegim els ceps deshidratats amb la llet d'arròs i que agafin temperatura.
Tirem el conyac i deixem fer un xup xup per cremar l'alcohol.
En un got a banda, barregem una mica de llet d'arròs amb una cullerada de maizena, que ens servirà per espessir. Ben remenat ho afegim a la cassola i remenem bé.
Rectifiquem de sal i pebre i ho passem per la batedora, i ho reservem.
Per a les verdures, jo he utilitzat espàrrecs i xampinyons. Podeu utilitzar carxofes, carbassa... el que tingueu a casa. I el de sempre... una cosa simple, ràpida i que embruti poc sempre que sigui possible.
En una safata per al forn ho he posat amb oli, sal i pebre i cap a dins a 200º.
I emplatar ben calentonet, que fa fred i això ens revifarà!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada