dissabte, 23 de febrer de 2013

Verdures amb salsa de ceps

Ara que fa aquest temps venen de gust menjars amb salses que, tot i ser lleugeres, no deixen de ser salses on sucar-hi pa, un dels plaers culinaris més grans del món.

Avui he fet una salsa de ceps, amb ceps deshidratats. Molt lleugera, gustosa i ideal per acompanyar unes verdures al forn, tot sense vitamina B12!


Aquest és un plat molt senzill i que embrutareu poc per fer-lo. Importantíssim el fet d'embrutar poc, eh? I en podeu fer més o menys quantitat i guardar-lo a la nevera per si voleu repetir amb un arròs o una pasta i tenir un dinar mig preparat. A més, el preparareu en un tres i no res, un valor afegit.

Per a la salsa de ceps necessitem: 

- ceps deshidratats (a ull, no sé dir-vos els grams que he utilitzat)
- llet d'arròs
- maizena
- un rajolí de conyac
- sal
- pebre
- un ceba


Posem els ceps amb remull amb llet d'arròs durant tota la nit abans, que treguin tota la substància. 

L'endemà, en una paella o cassola poseu oli i la ceba triturada. Hi afegim un pessic de sal. Un cop la ceba està transparent, hi afegim els ceps deshidratats amb la llet d'arròs i que agafin temperatura. 

Tirem el conyac i deixem fer un xup xup per cremar l'alcohol. 

En un got a banda, barregem una mica de llet d'arròs amb una cullerada de maizena, que ens servirà per espessir. Ben remenat ho afegim a la cassola i remenem bé. 

Rectifiquem de sal i pebre i ho passem per la batedora, i ho reservem.

Per a les verdures, jo he utilitzat espàrrecs i xampinyons. Podeu utilitzar carxofes, carbassa... el que tingueu a casa.  I el de sempre... una cosa simple, ràpida i que embruti poc sempre que sigui possible. 

En una safata per al forn ho he posat amb oli, sal i pebre i cap a dins  a 200º. 


I emplatar ben calentonet, que fa fred i això ens revifarà!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada