dimarts, 26 de març de 2013

Pastís hongarès de maduixa

Sóc una fan del programa Karakia, fa anys que el miro i amb les millores informàtiques tinc opció de veure programes que, tot i que ja vaig veure en el seu moment, em donen idees per a la cuina.

Aquesta vegada vaig veure el capítol d'Hongria i em vaig fixar en una recepta molt simple i que he versionat als ingredients que tenia a casa. A Hongria ho fan amb cireres amargues i això no sé ni on trobar-ho!

És com una mena d'estrúdel però no és de poma, tot i que es pot fer amb poma rallada, amb prunes, amb cireres, amb pera...
Necessitem:
- pasta filo
- farina d'ametlles
- maduixes (o la fruita que us agradi)

Primer estenem una làmina de pasta filo i la hidratem amb oli. Posem una altra làmina al damunt, la tornem a hidratar i posem una tira de farina d'ametlles i al damunt maduixes a trossets. Ensucrem una mica pel damunt, per tota la làmina de pasta filo.

La farina d'ametlles ens servirà per xuclar la humitat de la fruita i que no ens quedi estovat.

Cargolem tota la làmina, amb cura de tancar les puntes i que no ens marxi el farcit i ho enformen a 200º durant 10 minuts.

Al treure-ho del forn, podem tirar una mica de sucre llustre pel damunt i quan emplatem, posar-hi una bola de gelat al costat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada