dilluns, 1 d’abril de 2013

Bànitsa

Novament torno al programa Karakia, aquesta vegada a la zona de Bulgària, per fer una recepta que m'ha encantat per la seva senzillesa i el resultat que n'he tingut. A més, els ingredients fan que sigui quelcom econòmic, molt important avui dia. 

Concretament he fet bànitsa,  que és una pasta filo farcida de carbassa ratllada amb canyella i nous. Tan simple com això! També es poden fer amb altres farcits, com podria ser poma i panses, formatges, combinacions de fruita i formatge, fruita i fruits secs... La imaginació al poder!

Els ingredients que necessitem són:
- pasta filo
- carbassa ratllada
- nous
- canyella
- sucre
- oli

La carbassa la posarem en un bol i li barrejarem canyella en pols. En un altre bol tindrem les nous talladetes petites. I en dos altres bols tindrem sucre i oli. Tenir els ingredients en diferents bols ens permetrà treballar amb més facilitat.

Per portar a terme aquests cargols primer de tot hem d'estendre una làmina de pasta filo i humitejar-la un xic amb oli, mullant-nos els dits i refregar-los per la làmina. 

Seguidament, escampem un xic de  carbassa, unes nous i una culleradeta de sucre. I cargolem, primer la superfície i després donem la forma d'un cargol o ensiamada i ho posem en una safata per anar al forn.

Un cop tenim totes les bànitses preparades, les coem al forn a una temperatura de 200ºC.

Deixades reposar i menjades l'endemà, queden molt més bones.

2 comentaris: