Ara fa dos anys vaig començar a fer-me acupuntura i el que em va deixar ben clar el xinu és aquella frase que després he sentit tantes i tantes vegades de la Montse Bradford... Esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un captaire.
Em llevo a les 6 i em llevo amb gana, així que faig un bon esmorzar. SI més no, jo considero que és un bon esmorzar...
Acostumo a fer el cafè amb llet i l'acompanyo amb algun dels pastissos que faig, i aquesta setmana, aprofitant que em quedava una mica de farina de castanya, he fet un pastisset ideal per als meus esmorzars. No sé si serà tan apte per a un berenar, més que res perquè és MOLT calòric i el fet de portar fruits secs el fa molt greixós. Però està taaaaaaaaan bo!!!! I a les 6 del matí dóna energia per aguantar fins al meu segon esmorzar de les 11.
Els ingredients que necessitem són:
- 3 ous
- 120gr. de sucre moreno
- 1/4 de tassa de llet vegetal (soja o arròs)
- 1/4 de tassa d'oli d'oliva
- 2 sobres de llevat en pols
- 160gr. de farina de castanya
- 100gr. d'avellanes crues
- 100gr. d'ametlles torrades
- 4 culleradetes de cacau 100% pur
Primer de tot piquem les avellanes i les ametlles, jo ho he fet amb la picadora i ho reservem.
Preparats els fruits secs, anem a fer la massa del pa de pessic.
Comencem posant els ous i el sucre en un bol i ho remenem molt bé, fins que hagi augmentat el volum i el sucre estigui ben desfet.
Afegim la llet i l'oli tornem a remenar.
Jo ho faig amb varilles elèctriques, i aquestes fan que l'esponjositat es noti.
Finalment, hi barregem la farina, les ametlles i les avellanes, el llevat i el cacau, i tornem a remenar, i deixem la barreja reposant a la nevera durant 90 minuts.
Passats els 90 minuts, ho posem en un motlle tipus plum cacke i ho enformen, a una temperatura de 160º durant una hora. Passat aquest temps, punxem amb una agulla per comprovar que estigui cuit i ho treiem del forn i ho deixem reposar.
És un pastisset per menjar l'endemà, està més bo. Sobre tot, l'aroma de cacau es nota més.
Fa molt bona pinta!!! Aquesta combinació de fruits secs ha de ser molt interessant!
ResponEliminaInteressant en tant que és energètica, molt energètica!
Elimina