dissabte, 20 d’abril de 2013

Pastís de castanya, ametlla i avellanes

Ara fa dos anys vaig començar a fer-me acupuntura i el que em va deixar ben clar el xinu és aquella frase que després he sentit tantes i tantes vegades de la Montse Bradford...  Esmorzar com un rei, dinar com un príncep i sopar com un captaire. 

Em llevo a les 6 i em llevo amb gana, així que faig un bon esmorzar. SI més no, jo considero que és un bon esmorzar... 

Acostumo a fer el cafè amb llet i l'acompanyo amb algun dels pastissos que faig, i aquesta setmana, aprofitant que em quedava una mica de farina de castanya, he fet un pastisset ideal per als meus esmorzars. No sé si serà tan apte per a un berenar, més que res perquè és MOLT calòric i el fet de portar fruits secs el fa molt greixós. Però està taaaaaaaaan bo!!!! I a les 6 del matí dóna energia per aguantar fins al meu segon esmorzar de les 11.


Els ingredients que necessitem són:
- 3 ous
- 120gr. de sucre moreno
- 1/4 de tassa de llet vegetal (soja o arròs)
- 1/4 de tassa d'oli d'oliva
- 2 sobres de llevat en pols
- 160gr. de farina de castanya
- 100gr. d'avellanes crues
- 100gr. d'ametlles torrades
- 4 culleradetes de cacau 100% pur
 
Primer de tot piquem les avellanes i les ametlles, jo ho he fet amb la picadora i ho reservem.
Preparats els fruits secs, anem a fer la massa del pa de pessic. 

Comencem posant els ous i el sucre en un bol i ho remenem molt bé, fins que hagi augmentat el volum i el sucre estigui ben desfet. 

Afegim la llet i l'oli tornem a remenar. 

 Jo ho faig amb varilles elèctriques, i aquestes fan que l'esponjositat es noti. 

Finalment, hi barregem la farina, les ametlles i les avellanes, el llevat i el cacau, i tornem a remenar, i deixem la barreja reposant a la nevera durant 90 minuts.


Passats els 90 minuts, ho posem en un motlle tipus plum cacke i ho enformen, a una temperatura de 160º durant una hora. Passat aquest temps, punxem amb una agulla per comprovar que estigui cuit i ho treiem del forn i ho deixem reposar. 

És un pastisset per menjar l'endemà, està més bo. Sobre tot, l'aroma de cacau es nota més.

2 comentaris:

  1. Fa molt bona pinta!!! Aquesta combinació de fruits secs ha de ser molt interessant!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Interessant en tant que és energètica, molt energètica!

      Elimina