dilluns, 22 d’abril de 2013

Per Sant Jordi, una rosa!

Una rosa o dues o tres... n'han sortit unes quantes!!!!!

Per Sant Jordi, a Catalunya, és tradició el llibre i la rosa. Pels carrers dels pobles, viles i ciutats es respira la primavera, l'alegria, la tradició, l'enamorament, la cultura, la nostra llengua...

La llegenda del drac que llença foc, de la princesa figa flor i del valent Sant Jordi la deixem per als mestres que l'expliquin a l'escola. Però no l'oblidem.

En temes gastronòmics comença a haver-hi tradicions, com el típic pa de les quatre barres, pans de pessic en forma de llibre o inclús amb la senyera. Amb les modes dels cupcakes, hi ha qui també en fa en forma de rosa, amb un frosting vermell i amb la boquilla adequada pot quedar molt bé, certament. Però quan tens limitacions alimentàries, per obligació o per gust, fas allò que pots menjar, en aquest cas una rosa. Una magnífica rosa.


Doncs ja veieu, roses, llibre i drac!

El llibre de la Montse Bradford parla de les emocions i d'això em parla molt el xinu que em fa acupuntura. Aliments freds, aliments calents (i no parlo de temperatures), de gustos, de colors... tot està lligat amb les emocions. He fullejat el llibre i veig que no hi ha receptes, però sí que dóna molts bons consells.

El drac és de cal Playmobil, un préstec del meu nebot per a la foto. Gràcies Jordi!!!!

I les roses... ara us faig l'explicació de la recepta, d'acord?

Els ingredients que necessitem són:

- 120 ml de llet de soja
- 60 ml d'oli de girasol
- colorant vermell (jo he utilitzat un sense gluten i sense E120, que és d'origen animal, i kosher. Sugarflair colouring Poppy red)
- 80 gr. farina d'arròs
- 40 gr. maizena
- 2 cullerades midó iuca (l'he posat agre, perquè dolç no en tenia)
- 90 gr. sucre
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 culleradeta de goma xantana

Com podeu veure, una recepta vegana i sense gluten.


Posem els ingredients líquids en un bol i els secs en un altre bol, i barregem.



Un cop ben barrejada la massa, emplenem els motlles.

Jo he utilitzat els motlles de la casa Silikomart, concretament un motlle de rosa gran i un de rosa petita.

El de la rosa gran l'he omplert amb una cullera de fer boles de gelat i els petits he anat, amb paciència, emplenant-los amb dues culleretes.




Un cop plens els motlles, els he posat a 180º al forn durant 15 minuts. Per si de cas, abans de treure-ho comproveu que està cuit punxant-les amb un escuradents o una agulla.

PD: La massa queda un xic espessa. La popera vegada canviaré el sucre per la mateixa quantitat de sirope de ágave, que és líquid. Això permetrà que  la massa quedi amb més moviment i no quedin tantes bombolles d'aire als pètals de les roses.

PD2: També podeu posar-hi una culleradeta d'aroma de rosa. jo no en tenia, però li hagués donat un gustet molt bo.

Molt bona diada de Sant Jordi a tots i a totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada