diumenge, 14 d’abril de 2013

Pèsols amb xampinyons

Estem a plena època de pèsols i hem d'aprofitar-ho. Depèn del lloc on compreu la verdura, inclús és possible que us els trobeu en una safata a punt per utilitzar. El que sí que està prohibit és comprar-los congelats. No ho feu pas això!!!!

Jo els acostumo a comprar amb les beines i els desgrano, no costa gens ni mica i els dits de les mans no et queden de color negre com passa amb les faves.Ara bé, heu de pensar que potser compreu un quilo i mig de pèsols i us surten, en realitat, 400 grams d'aquestes dolces boletes verdes.

Com passa sempre que anem amb presses, no acostumo a utilitzar una gran quantitat d'ingredients i faig un menjar pim pam.

Per fer aquest plat he utilitzat els pèsols, que he desgranat,

i els xampinyons que he pelat (tinc aquesta mania) i tallat a trossets.

Un cop ja tenim els dos ingredients fonamentals, els poso en un cassó amb un rajolinet d'oli, un pessic de sal i un pessic de pebre, i un rajolinet d'aigua bullint, i que es vagin fent. 

Un cop fets, emplatem. 

Pim pam! Ja ho he dit.

Si voleu fer una cosa un xic més gustós, podeu sofregir primer una ceba i quan ja sigui transparent abocar-hi els pèsols i els xampinyons, podeu caure-ho amb un raig de vi blanc, podeu posar-hi unes fulles de menta o unes herbes de la provença... Varietats, totes les que vulgueu, en funció dels vostres gustos. Hi ha moltes alternatives, però jo avui he tirat pel dret. 

Espero que ho feu, és un plat senzillíssim i moooolt ràpid. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada