divendres, 5 d’abril de 2013

Quiche vegetal

En una web ianqui vaig veure aquesta mena de pastís salat i a la vista era la mar de maco, es veia molt professional, la veritat. Està basat en els pètals d'una rosa. En el meu cas, molt professional no ha quedat, però bo sí. I romàntic, oi?

Les quiches tenen la peculiaritat de fer-se amb formatge suís, que no té lactosa, així que en puc menjar. I com a ingredients d'origen animal, hi he posat ous. D'aquí ve el nom del meu blog... sense quasi B12. La paraula quasi és important!!!!

Per fer aquesta mena de quiche farem una base amb farina d'arròs i farina de blat de moro a parts iguals, una cullerada de midó de iuca agre, aigua i sal. Ho deixem reposar a la nevera durant un parell d'hores, fem una bola, aplanem i ja tenim la base!

Si voleu, teniu l'opció de comprar una base de pasta brisa o pasta de full al supermercat, hi ha moltes marques!

En quan al farcit, primer de tot hem de fer una beixamel amb:
- 400 ml de llet d'arròs
- 25gr. de farina d'arròs
- 25gr. de maizena
- sal

Quedarà molt espessa, però és el que ens interessa.

La deixarem reposar i que agafi temperatura ambient, i en aquest punt hi barregem dos ous i ho remenem bé. Després hi afegim 250gr. de formatge gruyere ratllat.


Aquesta barreja l'afegirem a la massa que hem fet o comprat prèviament.


I ara ve la part més delicada...

Les verdures que he utilitzat són:

- carbassó
- pastanagues
- albergínia

Amb una mandolina farem làmines de les verdures moooooooooolt fines. Si són gruixudes tindreu tres problemes. El primer que les verdures no s'adaptaran al motlle rodó, el segon que us deixaran anar molta aigua durant la cocció a la barreja de beixamel, ou i formatge. I el tercer i darrer problema, que les verdures us quedaran crues.

Primer una verdura, després d'altra i anem alternant i jugant amb els colors, fent com si fossin els pètals d'una rosa. Podeu jugar amb diferents colors i, evidentment, amb diferents verdures. Podeu posar-hi el vermell de la remolatxa o del tomàquet, el blanc de la patata o albergínia blanca, el verd del carbassó, el taronja de la pastanaga...

Finalment, heu de posar-ho al forn a 180º durant una hora. Si passat aquest temps veieu que no està del tot cuit però que les puntes de les verdures comencen a cremar-se, tapeu-ho amb paper de plata durant un quart d'hora més i ja estarà!

Si mengeu un tros d'aquesta quiche i una amanida, teniu un bon dinar.

3 comentaris:

  1. Aquesta disposició de les verdures fa que quedi un pastís amb una estètica brutal! Sembla ben bé una flor!!! Preciós! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí noia! Una presentació ben diferent a la que podem estar acostumats i podem anar jugant amb els colors de les verdures, segons la temporada. Gràcies!

      Elimina
  2. M'ha encantat, intentaré fer-ne una versió!!

    ResponElimina