diumenge, 19 de maig de 2013

Gelat d'arròs amb taronja i xocolata

Els caps de setmana, si ets una mica cuinetes, t'agrada fer alguna cosa diferent, ja sigui dolç o salat. I això és el que m'ha passat avui. Amb opció de dolç! 

A la vida, a més de color necessitem dolçor, oi? 

Ja feia molts dies que buscava una recepta amb arròs que no fos el clàssic arròs a banda, paella, arròs caldós o arròs amb llet. He valorat les opcions de l'arròs bomba, rodó, thai, basmati, negre, vermell... He estudiat les alternatives per a l'ús de l'arròs en aquesta recepta, com els fideus d'arròs, la farina d'arròs blanca o la integral, el gra en sí... Les receptes guanyadores dins del meu cap han estat dos, però la "number one" ha estat aquest gelat! Un gelat amb una base d'arròs, que el fa cremós i apte per als intolerants. I com que no té derivats de la llet, és apte per als vegans! Què més es pot demanar????

A Estats Units és habitual trobar-se als supermercats gelats d'arròs, sobre tot per les intoleràncies a la lactosa. Però només d'arròs, neutres, i un mateix s'hi posa melmelada o xocolata o el que li agradi per donar-li sabor i color.

Per fer aquest gelat necessitarem els següents ingredients:
- 500ml suc de taronja
- 80gr arròs
- 60gr. sucre
- 250ml crema de cuina de soja
- un xic d'aigua,  no puc dir-vos la quantitat exacte
- xocolata picada

Opcionalment, podem posar una culleradeta de glicerina, que evitarà que surtin cristalls de gel al gelat o, si més no, que no cristalitzi tant. La glicerina és líquida i la podem barrejar en fred o en calent.

Per fer aquest gelat, primer farem un suc de taronja.


Aquest suc jo no l'he colat i l'he posat a un cassó a que arrenqués el bull. En aquest punt he tirat l'arròs i he anat remenant de tant en tant, perquè no s'enganxés i anés deixant el midó, durant uns 10 minuts.  Passat aquest temps he tirat el sucre.


He continuat remenant durant deu minuts més. He provat l'arròs i estava un xic dur, així que he afegit una mica d'aigua calenta fins que ha quedat completament cuit amb una textura com de rissotto. En aquest moment, l'he retirat del foc i l'he deixat refredar.


Quan ha estat completament fred, he posat l'arròs en un pot amb la crema de soja i l'he passat pel túrmix, deixant una pasta cremosa, no molt líquida.


Quan he tingut la pasta feta, hi he afegit xocolata picada amb un ganivet a trossets petits.






He remenat la barreja de la pasta d'arròs i taronja amb la xocolata, com si fos un after-eight o una stracciatella.

Ho he posat al congelador, perquè no tinc màquina de fer gelats, i he anat remenant cada hora, fins que ha estat completament amb la textura de gelat.


I amb aquest gelat participo al Mossegades d'aquest mes d'abril, dedicat a l'arròs. Espero que us agradi!!!!


2 comentaris:

  1. Jo he provat gelat fet amb llet d'arròs, però no amb arròs!!! Qué interessant! Ho haurem de provar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'arròs li dóna la cremositat sense haver d'afegir-hi una fruita sòlida

      Elimina