dissabte, 4 de maig de 2013

Gominoles, de què estan fetes?

A tots ens agraden les gominoles i alguna vegada n'hem menjat. Sabem que porten sucre, aromes, colorants i que tenen bon gust. Tenen formes atractives, colors llampants, i si no en mengem més és perquè som conscients que engreixen i generen malalties a les dents. Però en desconeixem la resta. 

Temps enrere vaig veure una foto que circulava pel facebook on indicava que les gominoles tenien la base de gelatina animal i... vaig deixar de menjar-ne. Va ser automàtic. Ecs! 

I vaig deixar de pensar-hi fins avui, que ha arribat a les meves mans una bosseta de gominoles a les que era aficionada. Uns anglesos que venen al poble a l'estiu sempre porten a la meva germana aquestes gominoles de vi i, fins fa poc, muffins de nabius (però aquestes ja no, que ja les faig jo). I ho he mirat detalladament...


 Als ingredients d'aquestes llaminadures indica diversos ingredients, però el que més m'ha impactat, d'entrada, és la gelatina d'orígen boví. 

La gelatina és l'ingredient que fa que tinguin aquesta textura elàstica i tova. S'extreu de les peülles dels cavalls, dels òrgans de les vaques... És a dir, quan et menges una coseta d'aquestes, t'estàs menjant part de l'animal, una part no gaire agradable, per cert. Però recorda que és part d'un animal!

A partir d'ara potser ja no en compraràs i no deixaràs que els teus fills o nebots en mengin. Explica'ls de què està fet!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada