dimarts, 21 de maig de 2013

Peres amb canyella i menta

La fruita ja sabem tots que és sana, saníssima! Però a vegades ens costa de menjar-la. Tirem de postres preparats envasats, sobre tot d'aquells que són preparats amb una base de llet, que ves a saber quin tipus de làctic és, com han estat cuidades les vaques, què han menjat i, indirectament, què mengem nosaltres a través d'aquest postre. Que és pràctic? No en dubto pas. Però pots fer-ho un cop cada setmana, però no cada dia. 

Avui us proposo una fruita cuita, aromatitzada, dolça, freda o calenta. I, el millor de tot, es pot fer un un quart d'hora! Què més en podem esperar?

Ingredients:
- peres, les que més gràcia us facin
- canyella en pols
- fulles de menta
- mel (opcional)

Per preparar-les, en aquest cas he utilitzat l'estoig de vapor sense la safata de sota. 

Hi posem, primer de tot, menta. Fulles de menta que tinc al congelador, de l'any passat, abans que es caiéssin i em quedés sense. Són millor les fulles fresques, òbviament, però les que tinc plantades encara són molt petites per começar a agafar-ne. Em quedaria sense!!!

Al damunt hi posem les peres, tallades a quarts.
Les espolsem amb canyella en pols i hi posem altre cop fulles de menta al damunt.
Opcionalment, entre la canyella i la menta, podem posar-hi mel o sirope de ágave, però personalment crec que ens donaria massa dolços, ja que la pera, per se, ja és dolça. Ara bé, al gust de cadascú! 

Ho tanquem i posem al microones, a potència 350w durant 6 minuts. 

Ho treiem amb molt de compte de no cremar-nos amb el vapor que surt pels laterals i obrim l'estoig. 



Punxem amb un escuradents les peres per veure si estan cuites. Si encara no ho estan, posem un minut més a 300w. Si estan cuites, treiem la menta i emplatem. 


Al fons hi queda l'aigua que han deixat anar les peres. Avui, com que la menta congelada es trenca una miqueta, a l'aigua hi han quedat trossets de les fulles de menta. Quan ho feu amb fulles fresques, acabades de collir, això no passa. Quan emplateu, poseu-ne pel damunt.


4 comentaris:

  1. Molt sana i original!!! Trobo que la pera no està prou potenciada en rebosteria, i és una fruita que trobo molt bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La pera és tan versàtil com la poma, però no la utilitzem tant

      Elimina
  2. Me encanta la fruta, las peras con estos aromas tienen que estar estupendas,me parece una receta rica y muy sana.
    Me quedo por tu blog, un beso y buen finde

    ResponElimina