dimecres, 1 de maig de 2013

Roses de plàtan i canyella

Hi ha dies que et ve de gust rebre un ram de roses, però per molt que esperes, no te'l porten. Així que, per evitar decepcionar-me i que no em quedi el cul quadrat de tant esperar, les roses les faig jo. 

La rosa és una planta, per tant, d'origen vegetal. I d'origen vegetal són aquestes que he fet avui, completament comestibles, completament veganes, i amb un lleuger gust de canyella. 


Els ingredients que necessitem per aquestes magnífiques roses són:
- 2 plàtans madurs
- 120ml llet de soja
- 60gr. d'oli
- una culleradeta de vinagre de poma
- colorant (en aquest cas, vermell)

Tot això ho passarem pel túrmix que quedi una massa ben fina, i veurem que quedarà una massa de color rosa, no serà molt vermella. EN funció de la quantitat de colorant que es posa, queda la intensitat més o menys vermella.
Aquesta pasta anterior la barrejarem en un bol amb els ingredients secs, que són:
- 2 cullerades de midó de iuca dolç
- 60gr. de farina d'arròs
- 40gr. de farina de blat de moro
- 20gr. de midó de patata
- una culleradeta de goma xantana
- 100gr de sucre
- una culleradeta de canyella (al gust)
- una culleradeta de bicarbonat
- un sobre de llevat químic


I ho barregem ben barrejat amb les barilles elèctriques, si en teniu. Si no, es remena bé amb unes barilles manuals, però trigareu un xic més de temps.


Jo torno a utilitzar els motllos de rosa de la casa Silikomart. Em fa l'efecte que els en trauré molt de rendiment. A qualsevol li agrada rebre una rosa, oi?


I enformen a 180º durant 20 minutets. Punxem amb un escuradents i mirem que estigui sec. Ho treiem, deixem refredar i desmotllem... et voilá! Tenim unes magnífiques roses i només cal que els posem un paper de color verd, per fer-la més real. 

Amb aquestes quantitats en surten per 12 roses o 12 muffins, en cas que no tingueu el motlle de rosa. 

2 comentaris: